Publicat 17/9/2019 13:52:03 +02:00CET

Detectat un segon cas de dengue autcton a Catalunya

Mosquito dengue
GETTY

BARCELONA, 17 set. (EUROPA PRESS) -

L'Agncia de Salut Pública ha detectat un nou cas de dengue autcton a Catalunya, concretament al Barcelons, el segon després del que va registrar el novembre passat, ha informat el departament de Salut de la Generalitat en un comunicat aquest dimarts.

El Servei d'Urgncies de Vigilncia Epidemiolgica de la Xarxa de Vigilncia Epidemiolgica de Catalunya ha rebut la notificació d'un cas de dengue autcton confirmat per laboratori per part d'una pacient.

Aquesta ha descartat cap antecedent de viatge a zones en qu la transmissió del virus és endmica: la major part dels pasos tropicals i subtropicals del Carib, Amrica Central, Amrica del Sud, sud-est asitic, sud del Pacífic i diversos pasos d'frica.

La pacient d'aquest cas autcton va requerir ingrés hospitalari i va rebre l'alta dos dies després.

Des del primer moment es va activar el Protocol de Vigilncia i Control de les arbovirosis transmeses per mosquits a Catalunya, i s'estan posant en marxa les mesures de control del vector --el mosquit tigre-- per evitar-ne la proliferació, així com una vigilncia del virus en els mosquits amb la finalitat de prevenir l'aparició d'altres casos.

Des de l'any 2014, any en qu es va engegar el protocol, s'han detectat un total de 507 casos de dengue a Catalunya, dos d'ells autctons --el primer va ser el novembre passat i el segon és el cas actual--.

A Catalunya, cada any es notifiquen a la xarxa casos importats de dengue en persones procedents d'rees endmiques, cosa que fa possible l'aparició de nous casos autctons, principalment en l'poca de proliferació i mxima activitat dels mosquits --primavera, estiu i inici de la tardor--.

Tot i que el risc de transmissió a les persones és molt baix, per l'inici del descens de les temperatures, cal pensar en el diagnstic de dengue en pacients amb un quadre brusc de malestar general, febre alta, mal de cap i una erupció a la cara que s'estén pel cos, el trax i les extremitats.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés