Publicat 2/9/2020 11:16:16 +02:00CET

Detectat un brot de coronavirus a l'Hospital Sant Joan de Reus amb 26 positius

Una treballadora sanitària sosté una proveta amb una prova PCR en el dispositiu instal·lat al Centre d'Especialitats El Rierol, a Fuenlabrada, Madrid, (Espanya), a 27 d'agost de 2020.
Ricardo Rubio - Europa Press

L'hospital no permetrà la presència d'acompanyants durant 15 dies a les dues àrees afectades

TARRAGONA, 2 set. (EUROPA PRESS) -

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Tarragona) ha notificat un brot de coronavirus que afecta diversos pacients ingressats a les plantes de medicina interna i sociosanitària i quatre treballadors, amb un total de 26 casos confirmats fins ara.

Dels casos confirmats, 14 corresponen a la planta sociosanitària i 12 a la de medicina interna, ha informat aquest dimecres la Conselleria de Salut de la Generalitat en un comunicat.

A la planta sociosanitària es va detectar el primer cas d'un usuari que va presentar simptomatologia i que va donar positiu en la prova PCR, i davant d'aquesta situació es va fer un cribratge a tots els ingressats i diagnosticar 14 casos, 12 dels quals asimptomàtics.

A la de medicina interna es va detectar un primer cas el 19 d'agost i el 24 dos més, després de fer el cribratge a tots els pacients el dia 25 i confirmar quatre casos, tots ells amb simptomatologia respiratòria. Posteriorment, el 31 d'agost es va repetir el cribratge i es van detectar set casos més, tots ells asimptomàtics.

L'Hospital Sant Joan de Reus ha informat de la situació als familiars dels pacients i ha restringit les visites tant a la planta sociosanitària com als usuaris de la de medicina interna.

Durant els propers 15 dies, l'hospital no permetrà la presència d'acompanyants a les àrees de medicina interna i sociosanitària, i la informació dels residents es donarà, sempre que el pacient no manifesti el contrari, entre les 13 i 17 hores per telèfon.

A la resta de l'hospital, es manté la presència d'un acompanyant per pacient entre les 9 i les 13 hores, i en casos excepcionals i prèvia valoració de l'equip assistencial serà possible augmentar el nombre d'acompanyants.

A més, el centre manté un circuit d'entrada i un altre de sortida, amb indicadors a terra, cintes de separació i dispensadors de gel hidroalcohòlic a les portes i accessos de les diferents àrees.

Contador