Publicat 22/01/2019 11:28

Detallen la limitació de les terpies que miren de destruir els reservoris del VIH de l'organisme

Prova del VIH
OMS EUROPA - Archivo

BARCELONA, 22 gen. (EUROPA PRESS) -

Diversos investigadors de l'Institut d'Investigació de la Sida IrsiCaixa detallen les principals limitacions de les terpies destinades a destruir els reservoris del VIH en l'organisme, que són cllules infectades en estat latent que són indetectables per al sistema immunitari i, per tant, impossibles de destruir.

El treball, publicat a 'Frontiers in Immunology', assenyala l'escassa potncia dels frmacs reactivadors del VIH latent, així com l'eficcia insuficient de les cllules del sistema
immunitari que han de destruir els virus.

Els científics del centre --impulsat conjuntament per la Conselleria de Salut de la Generalitat i La Caixa-- han establert un model experimental que permet delimitar les barreres en l'eficcia de les terpies destinades a eliminar aquest reservori.

Per primera vegada, identifiquen com la potncia dels frmacs reactivadors s'associa a més velocitat i eficcia de les cllules T CD8 del sistema immunitari a l'hora de destruir aquestes cllules reactivades.

'SHOCK AND KILL'

El treball dona llum sobre les limitacions de les estratgies teraputiques actuals conegudes com a 'shock and kill', que pretenen destruir aquests reservoris a través de despertar les cllules latents per després eliminar-les.

Per a aix, es fan servir els denominats frmacs reactivadors de latncia (FRL), que reactiven les cllules infectades perqu poden ser destrudes per les T CD8 i altres tipus cellulars del sistema immunitari, així com per frmacs i altres estratgies d'eliminació.

Malgrat que diversos estudis clínics han demostrat que els FRL són capaos de revertir la latncia, fins avui no s'ha detectat una reducció de la grandria del reservori viral en els pacients.

POTNCIA INSUFICIENT

El treball conclou que els principals obstacles per a l'eliminació són la potncia insuficient d'aquests frmacs reactivadors, que no aconsegueixen fer visibles totes les cllules
infectades, i la falta de competncia immunolgica de les cllules T CD8, encarregades del seu reconeixement i eliminació.

L'estudi associa aquesta disfunció immunitria amb l'elevada expressió de receptors inhibidors, que són els encarregats de regular l'activació immunitria i l'expressió que s'incrementa en
processos d'infecció crnica.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés