Publicat 18/6/2019 11:57:48 +02:00CET

Destino publica les cartes entre Josep Pla i Jaume Vicens Vives d'un moment "decisiu"

Destinació publica les cartes entre Josep Pla i Jaume Vicens Vives
DESTINO

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

L'editorial Destino ha publicat les cartes entre Josep Pla i Jaume Vicens Vives d'un moment "decisiu" en una edició de Guillem Molla i pròleg de Joaquim Nadal que es titula 'L'hora de les decisions. Cartes 1950-1960', ha informat el segell aquest dimarts en un comunicat.

La correspondència s'emmarca en l'etapa en què la seva relació va ser més intensa, i "afegeixen un grau d'interès més enllà de la curiositat natural per les obres i les persones del gran historiador i el gran escriptor".

Nadal ressalta en el pròleg: "Josep Pla i Jaume Vicens van ser més que 'coneguts'. Podem afirmar que van ser amics i podem afegir a aquesta consideració que durant deu anys, del 1950 al 1960, van conspirar junts i van mantenir un to de confidència i complicitat molt evidents".

En aquesta línia, Pla i Vives, juntament amb Manuel Ortínez, van tenir una relació intensa amb Josep Tarradellas, president de la Generalitat a l'exili.

L'editor Jordi Cornudella destaca de les cartes el reflex d'un "moment històric delicat i decisiu" que es mostra viu i amb els seus clarobscurs a través de l'experiència directa dels mateixos protagonistes.

el més llegit

 1. 1

  Lleida registra 19 ingressos de positius per covid-19

 2. 2

  La Plataforma per la Llengua demana a TV3 que "s'aturi la castellanització" de la cadena

 3. 3

  Una cinquantena de focus a Lleida entre brots i agrupacions de casos

 4. 4

  Colau ofereix al Govern més rastrejadors i la Generalitat "no ho veu"

 5. 5

  Detectat un brot amb cinc positius a Matadepera