Desmantellen una xarxa que va introduir un miler d'immigrants a Barcelona el 2019

Publicat 30/12/2019 11:37:58CET
Cotxe de Policia Nacional
ARCHIVO

Els traslladaven en minibusos des de Torí (Itàlia) a canvi de 500 euros

BARCELONA, 30 des. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa que presumptament va introduir a Barcelona prop d'un miler immigrants d'origen pakistanès que captaven a Itàlia i traslladaven per carretera en minibusos des de Torí a canvi de 500 euros per viatge i persona.

Segons ha informat aquest dilluns el cos policial, s'han detingut vuit persones en l'operació: sis a Barcelona --entre elles, el líder del grup--, una a Sant Adrià de Besòs (Barcelona) i una a Sant Fernando (Cadis), per presumptes delictes de pertinença a organització criminal i contra els drets dels ciutadans estrangers.

La investigació va començar quan la Policia Francesa va alertar la Policia Nacional que un ciutadà espanyol havia estat detingut a França per traslladar en el seu vehicle un immigrant pakistanès des d'Itàlia a Espanya.

Els agents van constatar l'existència d'una organització amb seu a Barcelona que es dedicava a introduir a Espanya immigrants de manera irregular d'origen pakistanès des d'Itàlia.

Per a la fase de captació, la xarxa comptava amb diversos membres a Barcelona la missió dels quals era establir contacte amb intermediaris assentats a Itàlia, els quals buscaven i seleccionaven els immigrants pakistanesos que traslladarien a Espanya.

L'organització investigada també comptava amb conductors que portaven els minibusos llogats de manera legal per desplaçar-se a Torí i recollir els immigrants que posteriorment conduïen fins a Barcelona per via terrestre.

En alguns trasllats, l'organització suposadament va traslladar fins a 17 immigrants en minibusos de nou places, i un cop a Barcelona, els immigrants eren retinguts per l'organització criminal el temps necessari per verificar que havien fet el pagament exigit.

La policia va escorcollar durant l'operació un total de quatre domicilis de Barcelona en els quals va intervenir 15.000 euros, 400 grams d'or en joies, 17 telèfons mòbils, tauletes i documentació.

Contador