Publicat 02/01/2019 11:26

Desenvolupen un implant per detectar l'activitat cerebral en freqüncies extremadament baixes

Activitat cerebral
UNIVERSIDAD DE DUKE - Archivo

BARCELONA, 2 gen. (EUROPA PRESS) -

Els investigadors de diversos centres barcelonins han desenvolupat un implant basat en graf capa de detectar l'activitat elctrica cerebral en freqüncies extremadament baixes i sobre grans superfícies, ha informat en un comunicat aquest dimecres l'Institut Catal de Nanocincia i Nanotecnologia (ICN2).

El prototip d'aquest implant, que aconsegueix accedir a "gran quantitat" d'informació que es troba per sota dels 0,1 Hz, es va desenvolupar a l'Institut de Microelectrnica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC) i a l'ICN2 --centre de BIST i CSIC--, i es va adaptar per a la lectura de senyals cerebrals en collaboració amb l'Institut d'Investigacions Biomdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS).

Publicada a 'Nature Materials', aquesta tecnologia podria permetre un coneixement més profund del cervell i facilitar l'arribada d'una nova generació d'interfícies cervell-ordinador.

GUIES D'ELCTRODES

Els investigadors han utilitzat durant dcades diverses guies d'elctrodes per detectar l'activitat elctrica al cervell, mapant l'activitat de diferents regions del cervell per conixer els seus senyals quan tot funciona correctament així com quan alguna cosa est fallant.

Fins ara aquests elctrodes només han pogut detectar l'activitat per sobre d'un cert llindar de freqüncia, i aquesta nova tecnologia desenvolupada a Barcelona supera aquesta limitació tcnica, "i fa accessible el gran volum d'informació que es troba per sota dels 0,1 Hz", al mateix temps que facilita el disseny de futures interfícies.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés