Publicat 16/6/2020 14:14:07 +02:00CET

Descriuen una síndrome similar a la preeclampsia en gestants amb Covid-19 greu

El doctor Manel Mendoza, facultatiu especialista del Servei d'Obstetrícia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona i responsable de l'estudi
HOSPITAL UNIVERSITARIO VALL D'HEBRON

Investigadors de la Vall d'Hebron descobreixen com diferenciar aquesta complicació de l'embaràs de símptomes del virus

BARCELONA, 16 juny (EUROPA PRESS) -

Investigadors de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona han descobert que dones gestants amb Covid-19 greu presenten símptomes i signes similars als de la preeclàmpsia, una complicació de l'embaràs que pot posar en risc la vida de la mare i la del bebè, la qual cosa podria induir a error als metges.

"El fet que la Covid-19 i la preeclàmpsia tinguin característiques clíniques superposades podria dificultar el diagnòstic i fins i tot fer que en alguns casos el diagnòstic de preeclàmpsia fos incorrecte", ha explicat el responsable de l'estudi, Manel Mendoza, segons recull la Vall d'Hebron en un comunicat aquest dimarts.

El descobriment de Mendoza i l'equip d'investigadors del centre sanitari, han explicat, permetran reduir els diagnòstics erronis de preeclàmpsia en mares amb coronavirus i, per tant, evitarà parts prematurs i decisions precipitades que podrien afectar a la salut de les dones i els bebès.

UN MÈTODE PER DIFERENCIAR

La investigació ha conclòs que el 62,5% de les dones embarassades amb Covid-19 severa desenvolupen signes i símptomes que imiten la preeclàmpsia, com són la pressió arterial alta, la proteïnúria, la disminució de plaquetes i signes d'elevació dels enzims hepàtics.

Aquests símptomes, explica Mendoza, "es poden distingir de la preeclàmpsia real per mitjà dels marcadors sFlt-1 / PlGF i UtAPI", dos signes que són altament específics de la preeclàmpsia i l'alteració de dels quals indicaria amb molta probabilitat que es tracta d'aquesta afecció, i no del virus.

El descobriment ha estat possible gràcies a professionals de la Unitat de Medicina Materna i Fetal, del Servei de Bioquímica, de la Unitat de Vigilància intensiva Pediàtrica i del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron, i es va publicar el passat 1 de juny en la revista 'BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology'.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Reparteixen més de 90.000 mascaretes entre empreses de polígons industrials de Terrassa

 2. 2

  Un detingut per disparar a dos homes a Cambrils

 3. 3

  Dos detinguts per robar en un local d'oci nocturn a Manresa

 4. 4

  El PDeCAT avisa que no es pot militar en un altre partit alhora, tampoc Puigdemont

 5. 5

  La pandèmia del coronavirus deixa gairebé 220.000 casos les últimes hores i suma 12,7 milions de contagis