Publicat 22/04/2015 18:03

Descobreixen la proteïna que regula la reparació de l'ADN durant la formació d'espermatozoides

Espermatocit
UAB

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 22 abr. (EUROPA PRESS) -

Investigadors del Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia, i de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), encapçalats pel Doctor Ignasi Roig, han descobert la proteïna que regula la reparació de l'ADN durant la formació dels espermatozoides.

Es tracta de la proteïna ATM que, després d'experimentar amb ratolins, els científics han observat que l'eliminació de l'esmentada substància o la reducció de la seva activació durant el procés que dóna lloc als espermatozoides, els rosegadors progressaven més del normal malgrat no haver reparat els trencaments originats del procés de formació de l'ADN, segons ha informat la UAB aquest dimecres en un comunicat.

Això demostra que les mutacions que afecten la via de senyalització --una activació en cascada de diferents molècules-- que depèn de la proteïna ATM, així com els fàrmacs que inhibeixen la funció d'aquesta via de senyalització com alguns productes antitumorals, poden generar problemes de fertilitat.

Aquest descobriment permet aprofundir en el coneixement dels mecanismes que regulen la formació d'òvuls i espermatozoides.

A l'estudi, que s'ha publicat en la revista de l'especialitat Plos Genetics, també han format part investigadors del Howard Hughes Medical Institute i del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés