Publicat 13/9/2019 11:39:21 +02:00CET

Desarticulen un clan que es dedicava a falsificar peces de roba a Girona

Algunes de les peces confiscades en l'operació.
POLICÍA NACIONAL

GIRONA, 13 set. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional, en una operació conjunta amb l'Agència Tributària, ha detingut tres membres d'una família que es dedicaven a falsificar peces de roba i complements de marca, i dos més estan sent investigats per la seva presumpta responsabilitat en un delicte contra la propietat industrial.

En un comunicat, el cos policial ha explicat que la investigació es va iniciar arran d'una denúncia que van presentar els representants legals d'una marca de complements, en la qual posaven en coneixement de les autoritats "l'existència d'una societat mercantil que estava distribuint articles seus".

Les primeres indagacions van conduir a la identificació d'una persona --que ja es va veure implicada en una altra operació semblant a la Jonquera (Girona) l'any 2017-- i van permetre descobrir l'origen de les falsificacions: una nau industrial a Torroella de Montgrí (Girona) i una botiga-magatzem a Badalona (Barcelona).

Totes dues localitzacions corresponen a una mercantil que té el domicili social a Ullà (Girona), prop de Torroella de Montgrí.

El 'modus operandi' consistia a importar bosses, motxilles, carteres, cinturons o moneders amb un disseny de fons "idèntic o semblant al de marques de reconegut prestigi", que podien confondre el consumidor per la seva semblança.

Una vegada obtenien els productes, els membres de l'organització inserien elements de fornitura de les principals marques a les peces, cosa que constitueix un "element íntegrament falsificat que vulnera el dret de les marques"

UN VALOR DE SET MILIONS D'EUROS

L'operatiu va acabar amb tres persones detingudes com a responsables d'una trama "dedicada a la importació, distribució i venda de complements de marca falsificats". A més a més, dues persones estan sent investigades per un presumpte delicte contra la propietat industrial.

Arran de les inspeccions que es van dur a terme a la nau de Torroella de Montgrí i al local de Badalona, es van intervenir 3.450 cinturons, 2.576 bosses, 1000 moneders i 125 motxilles --a més de 5.551 xapes identificatives de marques comercials--, amb un valor de mercat que "superaria els set milions d'euros".