Publicat 12/5/2020 11:02:08 +02:00CET

Desarticulat a Manresa (Barcelona) un grup que transportava marihuana fingint que eren medicaments

Plantació de marihuana en una nau agrícola de Manresa
GUARDIA CIVIL

Havien reinventat el seu 'modus operandi' adaptant-se a l'estat d'alarma

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal a Manresa (Barcelona) que presumptament transportava marihuana en una furgoneta que simulava prestar servei urgent de repartiment de medicines a farmàcies durant l'estat d'alarma pel coronavirus.

El passat 1 de maig, l'Institut Armat va detenir dos membres de la banda que circulaven amb una furgoneta amb 46 quilos de marihuana, i després d'això van aconseguir detenir al tercer integrant i desmantellar una plantació de marihuana en una nau agrícola en les proximitats de la riera Suanya de Manresa, ha explicat aquest dimarts en una nota de premsa.

Després d'haver detingut als dos primers integrants, els agents van iniciar una investigació per obtenir informació de l'organització, i va ser el 6 de maig quan van realitzar un registre en la nau agrícola que l'organització tenia llogada.

En el registre van intervenir 75 quilos de marihuana processada llesta per a la seva venda i material per al cultiu i processament, i van detenir al tercer integrant per presumpte tràfic de drogues i defraudació del fluid elèctric.

A més, la Guàrdia Civil apunta que van aconseguir saber que l'organització s'estava recomponent de l'anterior intervenció de l'Institut Armat per seguir amb la seva activitat de transport i venda de droga.

Amb la detenció d'aquest home, de 20 anys i veí de Ripollet (Barcelona), es dóna per desarticulada l'organització criminal, el 'modus operandi' de la qual havien reinventat adaptant-se a la situació derivada de l'estat d'alarma pel coronavirus.

Contador