Publicat 22/8/2019 14:56:20 +02:00CET

Desarticulat un grup que falsificava pòlisses d'assegurances a Terrassa (Barcelona)

Cotxe dels Mossos
ARCHIVO

BARCELONA, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra van desarticular el 13 d'agost a Terrassa (Barcelona) un grup per presumptament estafar amb pòlisses d'assegurances falses i provocar pèrdues de fins a 147.000 euros i afectar més de 200 persones, ha informat la policia catalana en un comunicat aquest dijous.

Entre els sospitosos es troben tres persones detingudes i dues més que estan sent investigades com a presumptes autors de diversos delictes d'estafa continuada amb pòlisses d'assegurança falses, falsificació documental i revelació de secrets.

El 'modus operandi' era fer servir codis informàtics de companyies d'assegurances, en la seva majoria de vehicles, per emetre pòlisses i desviar els diners a comptes personals de manera informàtica, i no a les empreses corresponents.

Els estafadors contactaven amb els clients que volien contractar assegurances i els oferien fer els tràmits i una vegada arribaven a un acord, els lliuraven la documentació amb una pòlissa que suposadament cobria l'assegurança d'un any, però que en realitat no tenia cap cobertura legal.

Dos dels estafadors havien treballat per a les companyies d'assegurances i disposaven dels codis que presumptament van emprar il·legalment.

La investigació està oberta pendent de trobar més víctimes afectades o altres companyies i els tres detinguts van passar a disposició judicial el 15 d'agost al jutjat d'instrucció de Terrassa, que va decretar llibertat amb càrrecs per als arrestats.