Publicat 03/03/2019 16:36

Desarticulada una xarxa de comerç il·legal d'animals d'especial protecció

Camaleó
SEA LIFE BENALMÁDENA - Archivo

MADRID, 3 març (EUROPA PRESS) -

La Gurdia Civil ha desarticulat una xarxa de comer illegal d'animals d'especial protecció en la segona fase de l'operació 'Loxodonta', en la qual s'ha dut a terme noves actuacions a Madrid, Navarra, Catalunya i Illes Balears, segons ha informat la Gurdia Civil.

A Madrid, agents del Seprona de la Gurdia Civil han investigat una persona que actuava com a intermediari i realitzava donacions d'espcimens. Aquesta activitat, equiparada a la venda segons el Conveni Cites, podria consistir en ocasions en transaccions encobertes i per tant prohibida per determinats espcimens subjectes a la mxima protecció.

A Navarra han estat confiscades diverses parts d'elefant afric naturalitzat, en concret el cap complet incls la trompa, dos ullals de resina i dues orelles de fibra de vidre.

A més, a Lleida (Catalunya) un taxidermista ha estat identificat en possessió de 20 exemplars propietat del principal encausat de Mallorca, alguns dels quals havien estat oferts malgrat estar el seu comer prohibit, procedint-se al seu decomís.

PRIMERA FASE DE L'OPERACIÓ

El gener de 2018 el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Gurdia Civil va dur a terme la primera fase d'explotació d'aquesta operació. En ella es va detenir una persona per un supsit de delicte de contraban i un altre delicte contra la flora i la fauna silvestre.

Els agents van dur a terme una de les majors confiscacions a Espanya d'espcimens dissecats i protegits pel conveni CITES (Comer Internacional d'Espcies Amenaades de Fauna i Flora Silvestre). La persona detinguda es dedicava a la venda a través d'internet de trofeus de caa dissecats el comer de la qual es troba restringit o expressament prohibit per aquest conveni.

Així mateix, va ser intervinguda nombrosa documentació que després de la seva anlisi van ser descoberts més implicats en el comer illegal d'espcies dissecades, així com 104 armes de foc de diferents calibres i histriques, de les quals 36 mancaven de documentació, 18 d'elles es trobaven en perfecte funcionament i quatre de les mateixes es tractaven d'armes prohibides.

L'operació, desenvolupada per agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Gurdia Civil de Balears, s'ha saldat amb la intervenció inicial de més de 90 espcimens animals o peces d'aquests dissecades, dels quals s'ha decretat el comís definitiu de 70, podent arribar a aconseguir al mercat negre un valor superior als 200.000 euros.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés