Publicat 17/6/2019 14:24:02CET

Desarticulada una organització que emetia contractes de feina fraudulents a Barcelona

Suc.- Detenido al acceder por la fuerza a una vivienda de Las Palmas de Gran Canaria e intentar agredir a su moradora
POLICÍA NACIONAL - Archivo

BARCELONA, 17 juny (EUROPA PRESS) -

Diversos agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal de ciutadans pakistanesos que es dedicaven a l'explotació laboral i a l'emissió de contractes de feina fraudulents a Barcelona.

Ho ha anunciat el cos de seguretat en un comunicat aquest dilluns, en el qual ha detallat que els interessats arribaven a pagar als seus compatriotes quantitats al voltant dels 8.000 euros a canvi d'un contracte laboral que els permetés sol·licitar l'autorització de residència i treball.

Els agents han detingut quatre persones, aparentment els màxims responsables, a qui se'ls imputa els delictes de pertinença a organització criminal, contra els drets dels treballadors, contra els drets dels ciutadans estrangers i amenaces.

La trama comptava amb una infraestructura de societats mercantils i domicilis en la qual els treballadors eren distribuïts i allotjats, i eren sotmesos mitjançant amenaces a jornades laborals de fins a 18 hores, segons la Policia, i a més havien d'abonar la meitat del seu sou --300 euros-- en concepte d'allotjament.

L'operació policial es va iniciar arran de la denúncia d'un ciutadà pakistanès en situació irregular, el qual assegurava haver pagat 8.000 euros a canvi d'un contracte.