Publicat 1/7/2019 14:32:56 +02:00CET

Desallotjats els activistes de Greenpeace que bloquejaven l'accés a Madrid Central per Alcalá

Desallotjats els activistes de Greenpeace que bloquejaven l'accés a Madrid Central
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

Diversos agents de Policia Nacional han desallotjat els activistes de Greenpeace que bloquejaven des de primera hora d'aquest dilluns l'entrada a Madrid Central pel carrer Alcalá, en protesta per l'entrada en vigor aquest dilluns de la moratòria a les multes a la zona de baixes emissions.

Els activistes havien deixat lliure el carril bus i han explicat que la zona de baixes emissions continua en vigor "amb o sense multes" i han recomanat als madrilenys que utilitzin el transport públic i evitin el cotxe al centre de la ciutat.

Sota el lema 'Madrid Central Funciona' han volgut exigir al nou Govern municipal que mantingui la mesura perquè argumenten que ha reduït la contaminació "al seu nivell més baix en els darrers 10 anys", segons ha informat l'ONG en un comunicat que ha anat acompanyat de fotografies dels activistes asseguts a la calçada al costat d'una pancarta en la qual s'assenyala que la contaminació causa "38.000 morts anuals".

La moratòria de multes a Madrid Central ha arrencat aquest dilluns i s'allargarà fins al 30 de setembre, un període de tres mesos en els quals accedir a aquesta àrea de baixes emissions no comportarà multes però sí avisos a aquells conductors que traspassin la doble línia vermella establerta a la calçada i que delimita el perímetre d'accés.

Aquesta mesura, segons ha explicat l'Ajuntament de la capital, "no suprimeix, no suspèn, no elimina" Madrid Central. La intenció és "reconvertir" la mesura. El nou equip de Govern veu "imprescindible" un nou període d'avisos perquè hi hagi informació d'aquesta normativa i també fiabilitat, per la qual cosa s'aprofitarà la moratòria per dur a terme una "auditoria dels sistemes de control".