Actualitzat 13/01/2022 15:21

El desallotjament d'un centenar de migrants a Badalona acaba sense detencions

Els Mossos desallotgen una nau ocupada al carrer Progrés de Badalona
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Una concentració i recursos judicials han intentat impedir el desnonament sense èxit

BADALONA (BARCELONA), 13 gen. (EUROPA PRESS) -

El desallotjament d'una nau ocupada al carrer Progrés de Badalona (Barcelona), on vivien un centenar de migrants, ha acabat sense detencions.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat a Europa Press que els agents que han intervingut en el desnonament no han fet detencions, tampoc de les persones que s'han concentrat a les portes de la nau per provar d'impedir el desallotjament.

El desnonament estava previst a les 10 hores però la defensa dels migrants ha mantingut la mediació amb la propietària, la Sareb, fins a última hora.

No obstant això, no han arribat a un acord i el desallotjament finalment ha començat a les 12 hores amb una quinzena d'unitats antiavalots dels Mossos desplegades, i els habitants de la nau han aprofitat aquest temps per treure algunes de les seves coses de l'edifici, com maletes, electrodomèstics, cadires i altres mobles.

Des de les 10 hores una concentració d'unes 70 persones ha intentat sense èxit impedir el desallotjament, i entre els manifestants hi havia les diputades de la CUP Dolors Sabater i Basha Changuerra, l'exdiputat de la formació David Fernàndez i el tinent d'alcalde de Protecció Social de Badalona, David Torrents.

Un cop apartats els manifestants, agents antiavalots dels Mossos han entrat a l'immoble i, en acabar cap a les 13 hores, l'han deixat en mans de la propietària, la Sareb, i els seus agents de seguretat privada, han explicat fonts del cos a Europa Press.

Fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), consultades per Europa Press, han explicat que l'ambulància que ha acompanyat la comitiva judicial no ha atès ningú durant el desallotjament.

INTENT D'AJORNAR EL DESNONAMENT

L'advocada dels migrants, Sònia Olivella, havia demanat al jutjat que ha ordenat el desnonament ajornar el desallotjament fins que els migrants trobessin un lloc on viure, però el jutge va denegar la pròrroga.

Aquest matí, mentre seguia la negociació amb la Sareb, ha demanat al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) que dictés mesures cautelars urgents per impedir el desallotjament, però la resolució previsiblement no arribarà abans de divendres.

Aquest desallotjament ja s'havia fixat el juliol de l'any passat però aleshores es va ajornar durant la moratòria de desnonaments a persones vulnerables que es va aprovar per la pandèmia del coronavirus.

La majoria de persones que habitaven a la nau havien viscut abans en una altra del mateix barri, on hi va haver un incendi amb quatre víctimes mortals el desembre del 2020.