Publicat 10/6/2019 11:50:15 +02:00CET

Dermatòlegs alerten dels efectes del dopatge en la pell en un congrés a Barcelona

Las enfermedades de la piel son más comunes de lo que pensamos
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 10 juny (EUROPA PRESS) -

Dermatòlegs de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venerologia han alertat dels efectes negatius del dopatge en la pell d'esportistes, tant professionals com aficionats, en el 47 congrés de l'associació, que va tenir lloc a Barcelona del 5 al 8 de juny.

La dermatòloga Gloria Aparicio, de l'Hospital Vall d'Hebron, ha explicat que les persones que consumeixen esteroides anabolitzants desenvolupen acne en un 45% dels casos, estries en un 35%, i alopècia o hirsutisme en un 10%.

El consum d'aquestes substàncies és fins a tres vegades major en homes que en dones, segons la doctora, i ha insistit que davant patologies com les descrites els dermatòlegs han de valorar seriosament la possibilitat que el pacient s'estigui dopant.

Els dermatòlegs també han alertat dels efectes de la contaminació sobre la pell en els esportistes, als quals recomanen informar-se dels nivells mitjans de pol·lució a la zona triada per practicar esport.

El 47 Congrés Nacional de Dermatologia i Venerologia ha comptat amb més de 100 sessions científiques, amb més de 293 ponents espanyols i internacionals.