Publicat 5/6/2019 17:33:46 +02:00CET

Denuncien quatre professores d'una escola a Dos Hermanas (Sevilla) per burlar-se d'una nena amb autisme

Ustea acusa a la Junta de plantear una "ofensiva" a la enseñanza pública "con la coartada de la libertad" de elección
JCCM - Archivo

SEVILLA, 5 Juny (EUROPA PRESS) -

Els pares d'una menor de set anys han presentat una querella contra quatre docents del Col·legi d'Educació Infantil i Primària (CEIP) 'Cervantes' de la localitat de Dos Hermanas (Sevilla), per insultar i mostrar un tracte vexatori a una nena que pateix autisme.

En la querella, a la qual ha tingut accés Europa Press, es recull que la petita pateix un trastorn de l'espectre autista (TEA) i un trastorn específic del llenguatge (TEL), a més d'epilèpsia general. "La nena va patir dos atacs epilèptics en un espai breu de temps i mostrava un comportament anormal i excessivament nerviós que li provocava conductes autolesivas desconegudes fins avui les quals s'accentuaven més quan havia d'anar a l'escola, i això li causava por i rebuig frontal, al contrari que quan estava a casa".

Davant aquesta circumstància, tal com continua la querella, els pares decideixen consultar la situació de la menor amb professionals mèdics els qui conclouen sobre la incidència del "estrès" com a causa d'aquests atacs, arribant fins i tot a recomanar "el canvi de centre de la menor" davant la certesa que la menor està patint algun tipus de situació anormal "que incideix directament en la seva pròpia salut".

Davant aquesta circumstància, tal com continua la querella, els pares decideixen consultar la situació de la menor amb professionals mèdics els qui conclouen sobre la incidència del "estrès" com a causa d'aquests atacs, arribant fins i tot a recomanar "el canvi de centre de la menor" davant la certesa que la menor està sofrint algun tipus de situació anormal "que incideix directament en la seva pròpia salut".

D'aquesta manera, els pares de la petita decideixen reunir-se amb les professores, les qual "ho neguen tot " i després d'exhibir-lis els informes mèdics on s'apunta a la situació d'estrès de la menor com a principal o possible causa dels atacs epilèptics, "les pròpies professores diuen no observar absolutament cap comportament estrany".

La querella afegeix que per tot això, els pares decideixen instal·lar una gravadora a la motxilla de la petita davant per veure si "es podia estar produint alguna situació irregular".

Així, en sis hores d'enregistraments es troben alguns extractes on s'escolta "clarament" com les professores des de l'inici de la jornada, "criden exasperada i constantment" la menor com a manera habitual de comunicació amb ella, "parlen despectivament del trastorn" que pateix en presència de la pròpia nena, i afegeixen que "quan aquests malalts tenen un brot quan són adults els posen directament a la presó".