Actualitzat 15/06/2018 14:53 CET

Demostren efectes protectors del 'resveratrol' contra alteracions cel·lulars de l'Alzheimer

Alzheimer
BASQUE CENTER ON COGNITION, BRAIN AND LANGUAGE

BARCELONA, 15 juny (EUROPA PRESS) -

Investigadors han demostrat els efectes protectors del 'resveratrol', component que es troba de forma natural en algunes fruites i plantes, contra alteracions cel·lulars de l'Alzheimer, ha informat aquest divendres el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

El treball, dirigit des de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB) i publicat en la revista 'Molecular Neurobiology', ha realitzat la investigació amb ratolins transgènics d'Alzheimer.

Els resultats demostren una resposta millorada en l'aprenentatge dels animals i un efecte de protecció contra la perduda de memòria i contra la patologia: "el resveratrol potencia els mecanismes protectors que degraden les proteïnes anormals", ha explicat la investigadora del CSIC, Coral Sanfeliu.

DEGRADACIÓ DE PROTEÏNES ANORMALS

Els investigadors han observat un augment en l'activitat de proteòlisi, és a dir, de mecanismes de degradació de proteïnes anormals, principals causants de la mort de les neurones.

La investigació obre la porta a considerar el 'resveratrol', o els compostos derivats que s'estan sintetitzant per millorar la biodisponibilitat, com a preventius o retardadors de la malaltia.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés