Publicat 7/6/2019 15:38:43 +02:00CET

Demanen tres anys de presó per a cinc ultres per una baralla amb antifeixistes a Barcelona

Successos.- Un detingut per una agressió sexual al Vendrell (Tarragona)
MOSSOS D'ESQUADRA/TWITTER - Archivo

BARCELONA, 7 juny (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia demana condemnes d'entre un i tres anys de presó a un grup de cinc ultres per un presumpte delicte de baralla tumultuària per una disputa que va tenir lloc al passeig Urrutia de Barcelona el 24 de juliol del 2018 i també reclama que se'ls prohibeixi durant tres anys acudir a la seu de l'ateneu 3 Voltes Rebel.

En l'escrit d'acusació, recollit per Europa Press, la fiscal situa l'origen de la baralla en unes pintades amb els missatges 'Guarros no, ratas', 'Els carrers ja no són vostres' i 'DNJ' --Democracia Nacional Joven-- que van aparèixer a locals antifeixistes com l'ateneu popular 3Voltes Rebel i el casal popular La Bugadera.

Com a reacció a les pintades, diversos col·lectius antifeixistes van convocar a les 19.00 hores d'aquell 24 de juliol una concentració a la plaça d'Eivissa i, quan ja s'estaven dispersant, un grup es va trobar amb un altre de signe contrari a l'altura del número 74 del passeig Urrutia i "van protagonitzar una forta baralla".

Durant la disputa, es van llançar objectes contundents com pals, cadires metàl·liques de terrassa i pedres, i també va haver-hi insults i expressions intimidatòries, relata la fiscal, que puntualitza que el grup ultra va proclamar consignes com 'Viva Franco' i els antifeixistes, 'Nazis fills de puta'.

Segons la fiscal, concorre en el delicte de baralla tumultuària la circumstància agreujant per motiu discriminatori d'ideologia, i demana un any de presó per a cadascun dels cinc implicats.

A un dels participants, la Guàrdia Urbana de Barcelona li va intervenir una porra extensible rígida, per la qual cosa li atribueixen un delicte de tinença il·lícita d'armes i li demanen dos anys més de presó.