Publicat 24/5/2020 11:07:14 +02:00CET

Delgado (Protecció Civil): "Apostem per que pugui haver-hi Sant Joan" amb pirotècnia

Treballen amb els consolats per fer arribar "pautes i recomanacions" a futurs turistes

BARCELONA, 24 maig (EUROPA PRESS) -

El sotsdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergi Delgado, ha explicat que treballen per adaptar la revetlla del 23 de juny a les restriccions en vigor pel coronavirus: "Apostem per que pugui haver-hi Sant Joan".

Serà un Sant Joan amb pirotècnia i als carrers, però de tall molt més familiar i que haurà de desenvolupar-se en grups reduïts, ha explicat en una entrevista en Rac1 aquest diumenge recollida per Europa Press.

"Queda menys d'un mes i estem treballant des de fa unes setmanes amb el sector de la pirotècnia i el departament de Cultura, i tenim una proposta a nivell tècnic tancada", ha explicat Delgado, i ha afegit que el pla haurà de ser avalat pel comitè tècnic del Procicat.

La proposta de Protecció Civil manté el "component lúdic" de la festivitat, encara que en una modalitat més familiar i mantenint les mesures de seguretat vigents en la fase 3 --en la qual calculen que estarà gran part del territori a finals de juny--.

El sector de la pirotècnia s'ha mostrat "molt receptiu" a les propostes de Protecció Civil, tant respecte de la possibilitat d'adaptar el material pirotècnic a la venda com en la forma de vendre-ho --per exemple, 'online'--.

"És el sector el que coneix bé el tipus de material més adequat en les condicions que li expliquem que pugui haver-hi", i ha destacat que seran els comerciants els qui finalment defineixin quins petards es comercialitzen aquest Sant Joan.

També tindran en compte les característiques de cada municipi: "Veurem com ho acabem de definir, hi ha moltes realitats i els petits pobles tenen un marge de maniobra molt més ampli".

El pla concep la revetlla d'aquest any com una celebració "de proximitat" i al carrer, ja que no s'ha de fer pirotècnia ni dins de casa ni des de les balconades, ha destacat Delgado.

MOBILITAT I PLATGES

Preguntat per com valora Protecció Civil la decisió de la Generalitat de no permetre de moment la mobilitat entre les ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona, ha dit: "Ens adaptarem al que epidemiològicament sigui necessari".

Coneixen de primera mà l'interès que ha suscitat aquesta qüestió entre els veïns: "Som conscients de la realitat, del debat i de la demanda del món local i de molts ciutadans perquè tenim moltes consultes diàriament".

Sobre l'ús de platges, ha sostingut que "majoritàriament la gent sap que no pot anar a banyar-se i a prendre el sol, i qui no ho sap ja ho té clar amb els avisos de guàrdia urbana".

Fins i tot en fase 2 --ha dit--, les platges necessiten una "adaptació" per garantir que s'arriba a la fase 3 en condicions de seguretat en aquests espais, a través d'una regulació en què ja treballen els ajuntaments.

TURISME INTERNACIONAL

Davant l'arribada de turistes estrangers a partir de juliol, ha afirmat que "el turisme sempre és un hàndicap" perquè els visitants no coneixen la normativa.

Per això, treballen amb els principals consolats dels països d'origen del turisme a Catalunya per transmetre'ls "pautes i recomanacions" perquè quan els viatgers arribin ja estiguin al cas.