Publicat 18/12/2023 17:31

Una delegació d'eurodiputats comença la visita a Catalunya per analitzar la immersió

La delegació d'eurodiputats per analitzar la immersió lingüística a Catalunya
KIKE RINCÓN - EUROPA PRESS

Aquest dimarts visitaran dos centres educatius de la comarca del Baix Llobregat (Barcelona)

BARCELONA, 18 des. (EUROPA PRESS) -

Una delegació d'eurodiputats de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu ha començat aquest dilluns una visita d'informació a Catalunya, que s'allargarà fins dimecres, per analitzar el model d'immersió lingüística de l'escola catalana.

La visita d'informació ha arrencat aquest dilluns a la tarda amb les reunions amb tres peticionaris, representants de les famílies i professors a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Dimarts al matí la delegació es reunirà amb membres de la judicatura i visitarà dos centres educatius de la comarca del Baix Llobregat (Barcelona): un amb "plena immersió lingüística" i un altre en el qual s'aplica el 25% de classes en castellà a un dels grups de l'escola.

A la tarda, els eurodiputats es reuniran amb algunes associacions, la societat civil i representants de les autoritats catalanes.

La visita d'informació s'organitza per seguir les diferents peticions rebudes i debatudes per la comissió parlamentària sobre la immersió lingüística a Catalunya, com la petició 0858/2017 d'Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB) sobre l'impacte de la immersió en català a l'escola per a les famílies nouvingudes a Catalunya.

També hi ha dues peticions particulars, la 0650/2022 sobre les mesures cautelars judicials relatives a l'educació en castellà a Catalunya, i la 0826/2022 sobre el "suposat incompliment de l'administració catalana de permetre l'educació en castellà a les escoles".

INTEGRANTS DE LA DELEGACIÓ

Els membres oficials de la delegació són Yana Toom (Renew Europe, Estònia) que és la presidenta de la delegació; Peter Jahr (PPE, Alemanya); Jaroslaw Duda (PPE, Polònia); Kosma Zlotowski (ECR, Polònia); Virginie Joron (ID, França) i Maria Angela Danzi (NI, Itàlia).

A més, la presidenta de la comissió de Peticions i europarlamentària del PP, Dolors Montserrat, ha acompanyat la delegació, juntament amb altres europarlamentaris espanyols com Rosa Estaràs (PP), Maite Pagazaurtundúa (Renew Europe), Diana Riba (Verds/ALE) i Jorge Buxadé (ECR).

Finalment, cap eurodiputat socialista ha format part d'aquesta delegació, on en principi estava previst que hi acudís Cristina Maestre en qualitat d'acompanyant. "L'agenda està tan polititzada, i tan feta a mida per a l'estratègia de desprestigi de les tres dretes, que cap eurodiputat socialista de cap país ha estat disposat a participar en aquest sainet", va assenyalar Maestre en un comunicat.

SIMÓ

La consellera d'Educació de la Generalitat, Anna Simó, va qualificar dimecres passat al Parlament de "demencial" la missió d'europarlamentaris, tot i que va assegurar que s'hi reunirà.

Simó va criticar que es parli de la missió com si "anés a fer les Amèriques per veure la maleïda immersió" i va assegurar que els van intentar traslladar una llista d'escoles on s'aplica la immersió.

A més, va lamentar que els eurodiputats vagin a visitar un centre d'educació especial i un institut: "Jo no sé quina immersió lingüística volen veure en un centre d'educació especial i en un institut de secundària".
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés