Publicat 4/4/2019 22:07:06 +02:00CET

Decreten llibertat sense mesures cautelars per a l'home que va ajudar a sucidar-se a la seva dona

MADRID, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

La magistrada titular del Jutjat d'Instrucció número 36, en funció de gurdia de detinguts, ha acordat aquesta nit posar en llibertat sense mesures cautelars a Ángel H., l'home arrestat per haver ajudat a morir a la seva dona afligida d'esclerosi múltiple en fase terminal, ha informat el Tribunal Superior de la Justícia de Madrid (TSJM).

La Fiscalia tampoc ha demanat pena de presó ni altres mesures cautelars, han indicat a Europa Press fonts properes al cas.

Sobre el detingut pesa una imputació inicial de la suposada comissió d'un delicte de cooperació al sucidi i durant la seva compareixena inicial ha reconegut els fets objecte d'investigació. La magistrada no ha acordat ninguna mesura cautelar per Ángel H., si bé té l'obligació d'acudir al Jutjat tantes vegades com sigui requerit en el transcurs de la investigació judicial.

A més, la jutgessa ha inhibit sobre el Jutjat d'Instrucció número 25 de Madrid, que és l'rgan que coneix del procediment, ats que és el que es trobava de gurdia de diligncies quan es van conixer els fets i, per tant, el que ha procedit a l'aixecament del cadver.

L'arrestat, espanyol de 70 anys, ha passat a disposició judicial a les 18 hores d'aquest dijous i ha declarat davant el Jutjat número 36 diverses hores, per a les 22 hores encara no havia sortit dels Jutjats. El dia d'ahir el va passar en la propera comissaria de Tetuán, en els calabossos de la qual va dormir.

Els agents del Grup V d'Homicidis el van detenir a la seva casa, després que ell mateix cridar les 14.50 hores al 112 informant de la mort de la seva esposa. La Policia es va personar a la casa, situada al carrer Federico Carlos Sáinz de Robles, en el madrileny districte de Moncloa-Aravaca.

L'arrestat, segons fonts policials, va manifestar que li havia subministrat una substncia per provocar-li la mort a la seva dona perqu es trobava en fase terminal de la seva malaltia d'escleroris múltiple. La víctima es diu María José C. és de nacionalitat espanyola i nascuda el 1957.

La dona estava malalta d'esclerosi múltiple des dels 32 anys i el seu marit va voler ajudar-la a morir perqu així ho desitjava ella. Durant tot aquest temps, hauria estat depenent de les cures de la seva parella, que li administrava morfina per ajudar-li a calmar els dolors. A més, el mateix dia de la mort l'home va gravar un vídeo en el qual l'esposa li demanava que acabés amb la seva vida. "Al més aviat possible, millor", va indicar la morta.