Publicat 28/09/2014 17:59

David Trueba: "Mai ha estat més fàcil fer una pel·lícula i mai més difícil ensenyar-la"

Vivir es fácil con los ojos cerrados, de David Trueba
UNIVERSAL

El director de 'Vivir es fácil con los ojos cerrados' dedicaria l'Oscar al sector del cinema espanyol

SEGÒVIA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

David Trueba, director de la pel·lícula 'Vivir es fácil con los ojos cerrados' que ha estat triada per representar a Espanya als Oscars, ha assegurat que si el film s'alça amb l'estatueta farà extensible la distinció a tots aquells que fan cinema a Espanya per la situació que travessen, "que a més s'està deteriorant dia a dia".

El cineasta madrileny ha reconegut que li agradaria aconseguir el premi de l'Acadèmia sobretot per donar una bona notícia al sector espanyol, a aquestes petites productores que estan "asfixiades" per manca de pagament o perquè no es compleixen els terminis de pagament del Ministeri. "Tens la sensació que t'agradaria molt donar qualsevol bona notícia per a aquesta gent, o on ells se sentin representats o implicats", ha incidit.

Alhora, s'ha mostrat pessimista sobre les possibilitats futures de fer cinema a Espanya, malgrat que, segons ha assenyalat, hi ha més facilitats tècniques que mai a causa que la tecnologia s'ha acostat a l'usuari. "És com una contradicció, mai ha estat més fàcil fer una pel·lícula i mai més difícil ensenyar-la", ha lamentat.

Trueba ha participat aquest diumenge a l'Hay Festival de Segòvia a la presentació del llibre 'Havana. Acts and Architecture', del periodista Maurici Vicent. L'acte, desenvolupat a l'Església de San Juan de los Caballeros i presentat per Elena Ochoa, fundadora i directora de l'Editorial Ivorypress, ha comptat amb el mateix autor, el fotògraf Nigel Young i l'arquitecte Norman Foster, en els viatges a la capital cubana del qual està inspirada la publicació.

En declaracions posteriors als mitjans, recollides per Europa Press, el cineasta ha subratllat que el cotxe en què viatgen els protagonistes de 'Vivir es fácil con los ojos cerrados' és un de tants de la memòria col·lectiva que va quedant després del pas dels anys i que aconsegueix romandre com ho fa l'art, la ciència o la investigació.

El director de cinema ha advertit que amb el temps l'únic que queda és la cultura o la ciència i que una ciutat rica actualment ho és perquè algú la va fer rica en el seu moment amb imaginació creativa, i "no amb discursos ni estupideses".

Per aquesta raó, ha cridat a polítics i persones amb responsabilitat social que ho tinguin en compte que siguin molt conscients que la societat actual serà jutjada per les generacions venidores.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés