Actualitzat 08/02/2014 13:06

El danès Adler-Olsen s'inspira en programes de tarot espanyols per a la seva sisena novel·la negra

El escritor Jussi Adler-Olsen en el balcón de su casa
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 febr. (EUROPA PRESS) -

L'autor danès Jussi Adler-Olsen s'ha instal·lat al seu habitatge de Barcelona per uns mesos per escriure la seva sisena novel·la negra, inspirada en els programes de tarot de televisions locals espanyoles, que es veuran esquitxats per un crim.

El detectiu de la seva saga negra, Carl Morck, haurà d'introduir-se en aquest món, ha explicat l'autor en una entrevista d'Europa Press, que ha confessat que aquest text li està costant més que altres, i viu temporalment a la capital catalana perquè en aquesta ciutat es pot relaxar.

Sobre Barcelona, afirma que li dóna tot, ja que, a l'estar només uns mesos a l'any, pot "reinventar" la seva vida, a més que gaudeix de bon clima i molta llum, així com de les rialles dels nens, que sent només a l'obrir la finestra.

L'autor, que ja ha publicat al seu país el seu cinquè llibre, va estudiar medicina, sociologia, història política i comunicació audiovisual, i és l'escriptor de novel·la negra més venut de Dinamarca gràcies a 'Els casos del Departament Q', llibres publicats en més de 30 països i amb diversos premis, com el Glass Key i De Gyldne Laurbaer.

A més, fa poc ha publicat 'Expedient 64', el quart llibre protagonitzat per l'inspector Carl Morck.

L'escriptor ha estat convidat per segona vegada al festival BCNegra, tot i que no presenta el seu llibre a la capital, sinó que ho farà a una gira de dos dies per Girona i Tarragona.

Prefereix no compartir escenari amb altres escriptors perquè, per a ell, "ser un autor significa competir amb altres pel favor dels lectors", però, igualment, li agrada signar llibres durant la BCNegra amb més professionals perquè és un ambient molt relaxat que s'assembla a una petita festa.

Pel que fa al seu públic a Barcelona, admet que no és famós aquí, però confia que els lectors a poc a poc s'acostin a les seves obres, tot i que admet que és difícil a causa de la crisi, que dificulta introduir novetats perquè "la gent s'adhereix al que ja coneix, juguen sobre segur".

ADAPTACIÓ AL CINEMA

Fa poc es va estrenar la pel·lícula basada en el primer llibre de la sèrie policíaca 'Els casos del Departament Q', 'La dona que esgarrapava les parets', que l'autor no ha volgut valorar exhaustivament perquè té "un contracte de silenci".

S'ha limitat a assenyalar que ha vist pel·lícules millors, i és que les seves expectatives i somnis no s'han complert perquè no "té el gust necessari per voler veure-la dues vegades".

Ha elogiat el treball del director i dels actors, però ha afirmat que el film està ple de clixés, mentre que "al públic se li ha de donar alguna cosa extra".

L'autor està descontent amb l'empresa que va adquirir els drets dels primers quatre llibres, perquè considera que no va comptar el suficient amb la seva col·laboració, i planeja escollir una altra productora amb vista a l'adaptació de la seva cinquena obra perquè "ofertes no falten i no es va pel bon camí".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés