Damià Calvet explica la participació ciutadana per a la I Cimera d'Acció Climàtica

Publicat 7/12/2019 18:44:52CET
El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat , Damià Calvet, en la Cimera del Clima (COP25) de Madrid durant el Comitè Executiu d'Under2 Coalition, 7 de desembre del 2019
GENERALITAT DE CATALUNYA

Defensa "instar la societat a superar els requisits legals i prendre compromisos addicionals"

BARCELONA, 7 des. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha explicat aquest dissabte, en la Cimera del Clima (COP25) que se celebra a Madrid, el procés de participació ciutadana que ha impulsat el Govern davant la I Cimera catalana d'Acció Climàtica del 17 de gener.

Ho ha dit en intervenir en la reunió del Comitè Executiu d'Under2 Coalition, una plataforma de governs regionals compromesos amb l'Acord de París, segons un comunicat de la Generalitat.

Calvet ha dit que el procés previ a la cimera catalana són reunions que el Govern ha començat recentment amb sectors socials, econòmics, acadèmics i polítics, perquè plantegin propostes i assumeixin compromisos des de les seves possibilitats.

COMPROMISOS FACTIBLES I ATREVITS

Es tracta "d'instar la societat a superar els requisits legals i a prendre compromisos addicionals" que siguin factibles, quantificats i atrevits.

El Govern aspira a aconseguir "un full de ruta conjunt a curt i mitjà termini" per complir les polítiques climàtiques, i es presentarà en la cimera catalana.

Al marge d'aquesta cimera a catalunya, Calvet ha explicat en el COP25 altres polítiques de la Generalitat des que el 2017 es va aprovar la llei catalana del canvi climàtic, com l'impost sobre CO2 per a vehicles de motor i el fons climàtic.

A més, ha citat el recent decret per eliminar les barreres legislatives i administratives en la implantació de les energies eòlica i fotovoltaica.

REUNIONS DE LA DELEGACIÓ CATALANA

Durant la COP25, Calvet i la secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, s'han reunit amb la ministra escocesa de Medi Ambient, Roseanna Cunningham, que els ha explicat l'actual procés de participació ciutadana del seu govern amb una assemblea de ciutadans pel canvi climàtic.

La delegació catalana també s'ha reunit amb la presidenta de COP26, Claire O'Neill, amb la qual han parlat dels problemes d'elaborar pressupostos de carboni, un instrument del qual els britànics en són els màxims impulsors, segons informa la Generalitat.

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  Cau al mar un tram del Pont del Petroli de Badalona (Barcelona) per l'onatge

 3. 3

  Els Bombers busquen un desaparegut durant el temporal a Palamós (Girona)

 4. 4

  Aragonès es desplaçarà aquest dimecres a Palafolls, Blanes i Malgrat de Mar

 5. 5

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista