Publicat 7/12/2019 17:08:55 +01:00CET

La cursa per 'El Clima i el Desenvolupament Humà i Sostenible' se celebra aquest dilluns a Madrid

CURSA PEL CLIMA, 9 DE DESEMBRE DEL 2019
CARRERA POR EL CLIMA

MADRID, 7 des. (EUROPA PRESS) -

La cursa per 'El Clima i el Desenvolupament Humà i Sostenible' se celebra aquest dilluns 9 de desembre al parc Juan Carlos I de Madrid, segons han informat els impulsors d'aquesta iniciativa.

La prova, emmarcada dins de la Cimera del Clima (COP25) que s'està celebrant al recinte d'Ifema, començarà a les 10.00 hores.

Els corredors podran participar en les distàncies 1,5; 5 o 10 quilòmetres. D'aquests trams, el més concorregut serà el d'1,5 quilòmetres que, segons els organitzadors, tindrà "gran afluència de famílies" i podrà fer-se corrent o caminant.

A la marxa han estat convidats representants de països a la Cimera del Clima.

"És una oportunitat única perquè la societat posi el seu granet de sorra. De vegades, els discursos no calen tots els ciutadans, però amb carreres populars com aquesta, pretenem que sí s'aconsegueixi", ha afirmat l'organitzadora de l'esdeveniment Paloma Fernández d'Outside Comunicación Integral.

Durant la presentació de la cursa, Fernández ha destacat la importància de convertir-se en "éssers actius, en defensa del clima" i que la cursa és una manera de "fer caminar el món".

Per la seva banda, el director general de l'Alt Comissionat del Govern per a l'agenda 2030, Federico Buyolo, ha destacat el paper fonamental de l'esport per conscienciar i "aconseguir el canvi".

"La cursa és la lluita per engegar-nos", ha apuntat Buyolo, qui ha insistit que la sostenibilitat del planeta i les persones "passa perquè cada ésser humà tingui garantits els seus drets i necessitats".