Publicat 17/1/2019 12:10:59 +01:00CET

Una cursa només per a miopes recorrer el barri barceloní de Sant Antoni aquest diumenge

Última edició de la Cursa de Sant Antoni
UPC

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

La cursa MiopMilla, organitzada només per a miopes, recorrer una milla (1.609 metres) al barri barceloní de Sant Antoni aquest diumenge, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importncia de cuidar de manera preventiva la visió, i coincideix amb la 41a edició de la Cursa Sant Antoni.

L'ha organitzada el Collegi Oficial d'ptics Optometristes de Catalunya (Coooc) i la Facultat d'ptica i Optometria de Terrassa (Barcelona) de la Universitat Politcnica de Catalunya (UPC), que han assegurat, en un comunicat aquest dijous, que es tracta de la primera cursa del món en la qual només correran persones miopes.

Amb motiu de la cita, presentaran els resultats d'una enquesta d'opinió a través de les xarxes socials de prop de 900 joves catalans, en la qual s'analitza l'estat de la seva visió, així com el seu coneixement sobre la cura de la salut visual i els seus hbits de vida, explorant la seva relació amb l'increment del nombre de miopes entre els joves catalans.

Per exemple, han detectat que el 95% dels joves consulten els seus dispositius electrnics abans d'anar a dormir, sis de cada deu ho fan amb la llum apagada i un de cada quatre afirma que té problemes per adormir-se després, la qual cosa indica que aquest hbit pot estar afectant el somni.

Entre les causes d'aquest increment de joves miopes han destacat el canvi d'hbits de vida, com que es destini gran part del dia a activitats a l'interior i davant de pantalles, amb un ús molt intensiu de visió propera, en mbils, ordinadors, estudis i oficines, per exemple.

el més llegit

 1. 1

  AMP.- Coronavirus.- Mor l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas

 2. 2

  Coronavirus.- Els CAP de Badalona (Barcelona) obriran durant els festius de Setmana Santa

 3. 3

  Grup Sagardi repartirà 5.000 menjars diaris a persones majors de Barcelona

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- Granollers (Barcelona) adapta un pavelló perquè persones sensellar passin el confinament

 5. 5

  Badalona (Barcelona) incorpora dron per detectar infraccions del confinament