Publicat 22/8/2019 11:51:03 +02:00CET

El curs escolar 2019-2020 començarà el 12 de setembre a Catalunya

Una clase en una imagen de archivo
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

El curs escolar 2019-2020 començarà a Espanya el dimecres 4 de setembre en aquells centres de la Comunitat de Navarra que ho desitgin, perquè tenen la possibilitat l'elegir la data de tornada a l'escola entre el 4 i 6 de setembre, dia en el qual tornaran a sonar els timbres a La Rioja i Múrcia.

Per contra, els alumnes de Catalunya i Extremadura allargaran les vacances fins al dijous 12 de setembre, i seran les comunitats autònomes que començaran més tard el curs en els cicles d'Infantil i Primària.

Després de Navarra, La Rioja i Múrcia (on el començament del curs pot ajornar-se fins al 10 de setembre, en funció del municipi), el dilluns 9 de setembre comença el curs a la majoria de comunitats autònomes: Canàries, Cantàbria, Castella la-Manxa, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana i País Basc.

El dimarts 10 de setembre tornen a classe els estudiants d'Andalusia, Aragó, Astúries, Ceuta i Melilla, mentre el dimecres 11 serà el torn dels alumnes de les Balears i Galícia.

DIFERENTS VACANCES

A més, les vacances de Nadal i Setmana Santa no són idèntiques a totes les comunitats autònomes. Les de Nadal comencen el 21 de desembre a gairebé tot Espanya, excepte a Múrcia, que arrenquen el dia 23, i al País Basc, on comencen el 24 de desembre.

Els alumnes bascos, a més de ser els últims a descansar per Nadal, són els primers a tornar a les aules després de Reis, el 7 de gener, com a Andalusia, Aragó, Múrcia i la Comunitat Valenciana. El 8 de gener acaben les vacances a la resta de comunitats autònomes, excepte a la Comunitat de Madrid, on acaben el dia 9.

Encara més diferents són els calendaris de vacances de Setmana Santa. La Comunitat de Madrid tindrà vacances a partir del 3 d'abril del 2020. A Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Catalunya, Ceuta, Extremadura, Galícia i Melilla començaran el 4 d'abril, mentre que a Castella-la Manxa i Múrcia ho faran el dia 6. Finalment, a les Balears, Cantàbria, La Rioja, Navarra, Comunitat Valenciana i País Basc començaran el dia 9 d'abril.