Publicat 28/12/2019 11:51:21 +01:00CET

El curs de català 'Ep! Escolta i parla' s'impartirà en 22 centres de Catalunya

El nou curs oral de català 'Ep! Escolta i parla'
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 28 des. (EUROPA PRESS) -

El nou curs oral de català 'Ep! Escorta i parla' de la Generalitat s'impartirà a partir de gener en els 22 centres del Consorci per a la Normalizació Lingüística (CPNL) de Catalunya, ha informat la Conselleria de Cultura aquest dissabte en un comunicat.

Està dirigit a persones adultes que no entenen ni parlen el català, no alfabetitzades, amb un baix nivell acadèmic i que només coneixen alfabets diferents del llatí.

L'objectiu és aconseguir que puguin resoldre les necessitats bàsiques de la vida quotidiana en català, i es preveu que puguin tenir la mateixa competència oral que els alumnes que hagin acabat el nivell A2 del Marc Europeu Comú de Referència.

Prop d'un 70% dels alumnes del CPNL han nascut a l'estranger, per la qual cosa la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha dit que cal "superar les dificultats que suposa als alumnes no alfabetitzats aprendre català".

El curs està organitzat en tres mòduls i treballa nou temes relacionats amb la vida quotidiana, mentre que la metodologia és significativa i comunicativa, amb activitats que requereixen moviment, joc i participació.