Publicat 28/11/2019 18:28:32 +01:00CET

Cunillera demana "ni una passa enrere" en el compromís contra la violència masclista

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha destacat aquest dijous el compromís del Govern central amb el Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere, i ha destacat: "Un acord que no seria suficient sense la implicació i el compromís de totes les institucions i que no podem permetre que doni cap passa enrere".

En un comunicat, la Delegació del Govern ha explicat que Cunillera ha presidit aquest dijous la setena edició de l'acte d'entrega de les Meninas, distincions commemoratives del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra la dona.

Han estat premiats amb la distinció l'Associació Invia, que disposa de pisos d'inclusió per a dones víctimes de violència de gènere; la unitat de protecció a la dona de la Policia Local de Girona i tres treballadores del CAP de Cervera (Lleida) que han promogut un protocol contra la mutilació genital femenina.

També s'ha distingit a l'Oficina d'Atenció a la Víctima de Tarragona i l'Associació ViolènciaStop, que ha impulsat el primer conveni a Espanya amb el Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya per a la cura i la reconstrucció de lesions bucodentals ocasionades per la violència masclista.

Teresa Cunillera ha felicitat l'"encomiable tasca" dels cinc premiats, i a l'acte també han assistit els subdelegats del Govern central a Barcelona, Carlos Prieto; Girona, Albert Bramon; Lleida, José Crespín, i Tarragona, Joan Sabaté.