Cultura utilitzar la captura massiva i automtica de les dades per als seus arxius

Publicat 10/1/2019 19:06:34CET
La consellera Laura Borrs i el director del CVC, Josep Lladós
GOVERN

BARCELONA, 10 gen. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Cultura de la Generalitat utilitzar la captura massiva i automtica de dades dels fons documentals dels arxius fotogrfics i audiovisuals, fruit d'un acord subscrit amb el Centre de Visió per Computador (CVC), ha informat el departament aquest dijous en un comunicat.

L'acord, signat per la consellera Laura Borrs i el director del CVC, Josep Lladós, suposa la consolidació de la collaboració entre les dues institucions aplicada a diferents projectes de recuperació, conservació i accés dels fons documentals dipositats als arxius de la Generalitat.

La captura mitjanant la visió per computador permet la lectura i captura automtica i massiva de les dades textuals, les imatges i els sons dels documents manuscrits o mecanoescrits, així com per ordinador.

A partir de la signatura de l'acord, es treballar en la captura massiva de les dades dels documents fotogrfics i audiovisuals relacionats amb els esports i les festes populars.

La collaboració també permetr la participació en el projecte 'Timemachine', que implica diferents pasos de la UE i que té un "impacte rellevant", des del punt de vista de la tecnologia i la innovació associada, com per la difusió dels fons documentals dels arxius catalans.