Publicat 06/03/2019 18:38

El cultiu ecolgic dels vinyers ajuda a protegir la població d'aus, segons un estudi

Premsa Ub El Cultiu Ecolgic Dels Vinyes Ajuda A Protegir La Població D?Ocells
UNIVERSIDAD DE BARCELONA

BARCELONA, 6 març (EUROPA PRESS) -

El cultiu ecolgic dels vinyers ajuda a protegir les poblacions d'aus i reduir els efectes del canvi global en el medi natural, segons un estudi de l'Equip de Biologia de la Conservació de la Facultat de Biologia i de l'Institut d'Investigació de la Biodiversitat de la Universitat de Barcelona (IRBio).

El treball, publicat en la revista 'Agriculture, Ecosystems and Environment' pels experts Joan Real, lex Rollan i Antonio Hernández Matías, destaca que la vitivinicultura ecolgica augmenta l'abundncia i el nombre d'espcies d'aus agrícoles, i afavoreix al mateix temps les poblacions d'ocells insectívors que ajuden al control natural de les plagues en els cultius ecolgics.

Aquesta prctica agrria també contribueix a millorar la resilincia de les aus agrícoles, especialment sensibles als canvis mediambientals, davant els efectes de l'escalfament global.

Els canvis en els sistemes de producció agrícola de l'agricultura tradicional a la intensiva han generat diversos impactes ambientals en el medi natural, com per exemple la prdua de biodiversitat, segons els experts que per al treball han comptat amb el suport de Família Torres.

En l'actualitat, les explotacions agrries intensives a tot Europa han causat la desaparició de milions d'aus agrícoles, que també es veuen afectades pel canvi global.

En aquest context, la prctica de la vitivinicultura ecolgica s'ha ests en els últims anys dins del sector de la vinya, un dels cultius més tradicionals a tot el territori.

A Catalunya, aquest sector representa el primer cultiu ecolgic en importncia en el món agrícola, i avui dia un de cada quatre vinyers té origen en la producció agrria ecolgica.

Sense insecticides, herbicides ni abonaments químics, aquesta prctica inclou una srie de tcniques integrades i ecolgiques amb controls mecnics de plagues, en un context d'inters social creixent per les prctiques sostenibles respecte a la biodiversitat i el medi ambient.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés