Publicat 11/9/2020 16:51:38 +02:00CET

Cues de 10 quilòmetres cap a Andorra, on els hotels esperen "un bon cap de setmana llarg"

Retencions de trànsit a Andorra la Vella (Andorra) en la CG1 l'11/9/2020
EUROPA PRESS

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 11 set. (EUROPA PRESS) -

La carretera N-145, que comunica Andorra amb Espanya, ha registrat aquest divendres cues de fins a 10 quilòmetres per accedir al Principat andorrà, segons el departament de Mobilitat d'Andorra.

Fonts del departament de Mobilitat han explicat a Europa Press que les retencions han començat a primera hora del matí, i a les 9.30 ja hi havia cues de 10 quilòmetres.

Aquestes retencions per accedir al Principat s'han mantingut fins a migdia, quan la cua s'ha reduït a 5 quilòmetres, i a primera hora de la tarda s'ha donat per tancada la incidència per part de Mobilitat.

Dins del Principat també s'han registrat retencions, encara que menors: dos quilòmetres per accedir al nucli de Sant Julià de Lòria --el primer poble andorrà entrant per Espanya--; a la CG1 al seu pas per Andorra la Vella, i a l'entrada de la Massana.

Segons les fonts de Mobilitat consultades, les retencions habituals d'un dia laborable s'han vist complicades per l'arribada de turistes que visiten el país aprofitant el festiu de la Diada de Catalunya.

"UN BON CAP DE SETMANA LLARG"

En la mateixa línia, des de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), el seu director, Jordi Pujol, ha explicat a Europa Press que s'espera "un bon cap de setmana llarg" en ocupació dels hotels.

Així, Pujol ha explicat que, malgrat no haver fet enquesta sobre les previsions dels hotels, sí n'ha visitat alguns i "faltaven molt poques habitacions per vendre".

El director de la UHA ha concretat que dijous ja s'havien venut entre el 60% i el 70% de les habitacions, i ha augurat que possiblement "s'acabarà d'omplir" tenint en compte l'arribada de vehicles aquest divendres.

Contador