Publicat 18/03/2019 19:46CET

El Ctesc insta a ajudar els campaments juvenils a adaptar-se al nou reglament

El Ctesc insta el Govern a ajudar els campaments juvenils a adaptar-se al nue
PIXABAY

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

El Consell de Treball Econmic i Social de Catalunya (Ctesc) ha recomanat que l'Administració cre programes d'ajuda i suport per facilitar als equipaments juvenils el procés de renovació que comportar el projecte de decret del nou reglament de campaments juvenils, elaborat per la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat i pendent d'aprovar.

En un dictamen aprovat aquest dilluns pel Ple del Ctesc, recollit per Europa Press, la institució ha constatat que les modificacions que introdueix el decret poden suposar una "considerable afectació" sobre aquelles installacions preexistents, sotmeses als reglaments dels anys 1985 i 1994.

"La unificació dels requeriments tcnics aplicables a les diferents installacions, amb independncia de la seva data d'obertura, pot comportar dificultats d'adaptació a les installacions més antigues", assenyala l'acord.

El decret també comporta l'obligació de disposar de tota la documentació que actualment és necessria per acreditar l'inici d'una nova activitat en les installacions ja existents, per que no s'exigia en la normativa que estava vigent en el moment de la seva legalització, la qual cosa pot comportar dificultats i costos d'adaptació, per la qual cosa recomana ajudar-los.

El Ctesc ha demanat que es revisi el text per simplificar les referncies a les normatives aplicables i les remissions d'uns articles a uns altres del mateix text, perqu considera que "en alguns casos aquestes referncies i remissions no aporten valor afegit al que s'est regulant".

Així, ha recordat que el principi de la simplificació administrativa determina la necessitat de simplificar els textos normatius per elaborar normes més clares, amb un llenguatge senzill i accessible per als destinataris.

També veu recomanable que el mateix decret estableixi la composició del Consell Assessor en fixar el nombre de membres i la seva distribució, així com la durada del mandat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés