Publicat 26/11/2019 14:15:29 +01:00CET

Cs demana a Colau retirar un vídeo de la campanya contra la violència masclista per "desigualtat lingüística"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (ARXIU)
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 26 nov. (EUROPA PRESS) -

El grup municipal Cs a l'Ajuntament de Barcelona ha registrat aquest dimarts una petició oficial que exigeix al Govern d'Ada Colau retirar de manera immediata l'últim vídeo de la campanya contra la violència masclista, publicat aquest dilluns, per "vincular actituds socialment reprovables amb l'ús d'una llengua determinada".

En un comunicat aquest dimarts, la formació taronja explica que en el vídeo apareixen tres nois, dos d'ells amb conductes i actituds masclistes que únicament parlen en castellà, mentre que el noi que s'enfronta a ells, amb una actitud més oberta i recriminatoria, ho fa en català.

Cs considera aquest fet una intenció de "vincular les persones que parlen en castellà amb rols negatius i actituds socialment reprovables; mentre que es relaciona el català amb actituds allunyades del masclisme i dignes d'admirar".

També demanen al Govern municipal que esclareixin els motius pels quals han fet la campanya i que prenguin mesures necessàries perquè "no es repeteixi un episodi d'aquest tipus ni es produeixi una situació de desigualtat lingüística".

REACCIÓ DE COLAU

El vídeo també ha rebut crítiques de regidors del PP i BCN Canvi: el popular Josep Bou ha manifestat que l'anunci mostra el marc mental de Colau: "La història entre bons i dolents, herois i dolents, masclistes i feministes, i així tot", en una anotació en el seu compte de Twitter, mentre que Eva Parera (BCN Canvi) veu indecent que es faci un anunci on es diferenciïn actituds amb la llengua.

Davant aquestes crítiques, Colau ha reaccionat a través d'un missatge en el seu compte de Twitter en què lamenta les 'fake news' i sentencia: "Hi ha qui sempre vol confrontar. D'altres volem posar fi a la violència masclista, en totes les llengües".