Criden a la mobilització a Tarragona davant la "falta de control" després de l'explosió

Publicat 15/1/2020 11:41:09CET
Tancs petroquímics al Port de Tarragona
PUERTO DE TARRAGONA - Archivo

TARRAGONA, 15 gen. (EUROPA PRESS) -

La Plataforma Cel Net ha lamentat l'explosió i l'incendi a l'empresa petroquímica Iqoxe, ha criticat la "falta de control i regulació" per part de la Generalitat i ha fet una crida a la mobilització aquest dimecres a les 19.00 hores a la plaça de la Font de Tarragona.

L'entitat ha exigit aquest dimecres en un comunicat que s'escoltin les demandes del territori i s'assumeixin responsabilitats públiques davant "les promeses incomplertes i la falta de voluntat política per resoldre la problemàtica".

La plataforma també ha reclamat una nova legislació que controli l'impacte de la "indústria contaminant, el risc permanent i la impunitat empresarial", a més d'un estudi exhaustiu que avaluï la petjada del complex petroquímic sobre la salut i el medi ambient.

Una altra de les exigències de Plataforma Cel Net ha estat que s'activin mecanismes de comunicació "clars i efectius que vetllin per la seguretat de la població en cas d'incidència i posin a l'abast informació rigorosa, actualitzada i de fàcil accés sobre els efectes dels compostos que es respiren".

EL "POLVORÍ" MÉS GRAN DEL SUD D'EUROPA

L'entitat ha recordat que el complex petroquímic de Tarragona és el més gran del sud d'Europa i es troba a 2,5 quilòmetres de la població, un fet que segons la plataforma el converteix en un còctel químic i un polvorí" en dies com aquest dimarts.

Ha posat l'accent en l'"impacte constant en forma de soroll, mala olor, contaminació i inseguretat permanent d'una indústria que suposa un risc per a la salut del territori i de la població i que provoca morts prematures i malalties".

Contador