Publicat 10/3/2020 16:02:08 +01:00CET

Creu Roja redueix els seus voluntaris a hospitals i trucarà a uns 46.000 usuaris

Una voluntària de Creu Roja atén dones usuàries de l'entitat.
CREU ROJA (CAMPAÑA 10.OBSERVATORIO POBREZA)

BARCELONA, 10 mar� (EUROPA PRESS) -

Creu Roja a Catalunya ha anunciat aquest dimarts que paralitza temporalment les tasques més prescindibles dels seus voluntaris en hospitals i assumeix l'encàrrec de la Generalitat de trucar per telèfon a uns 46.000 usuaris per informar de les mesures contra el coronavirus.

"El col·lectiu que estem atenent no segueix habitualment les xarxes socials, per la qual cosa cal contactar-los per telèfon o a domicili: són persones grans o especialment vulnerables de les quals ja tenim seguiment en programes de salut", ha explicat al coordinador de Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, en declaracions als periodistes.

Les trucades, ha explicat l'organització, es faran des dels 62 punts que l'entitat té al territori i se centraran en persones majors de 65 anys o amb malalties cròniques: uns 29.000 a la demarcació de Barcelona, 5.900 a Girona, 3.000 a Lleida i 8.000 a Tarragona.

Morist ha afegit que, a més d'informar de les mesures sanitàries, la tasca dels voluntaris serà la de "tranquil·litzar i escoltar els usuaris, acompanyar-los als centres d'atenció primària i hospitals, si cal, i, en definitiva, ser aquell familiar que potser no tenen".

A Catalunya ja són tres els morts per coronavirus i 101 els afectats, mentre que en el conjunt de l'Estat les xifres ascendeixen a 31 morts i 1.227 contagiats.