Publicat 14/6/2019 17:37:20 +02:00CET

La Creu Roja impulsa una campanya per sensibilitzar sobre el maltractament a les persones grans

Mayor leyendo, dmae, lupa, anciano
UNIVERSIDAD DE BIRMINGHAM - Archivo

MADRID, 14 juny (EUROPA PRESS) -

La Creu Roja ha impulsat la campanya 'Encara que no ho sàpigues, també és maltractament' per promoure un "marc positiu" de convivència amb les persones grans, en motiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament a la Gent Gran, que se celebra el proper 15 de juny.

Aquesta iniciativa pretén incidir en l'entorn en què es mouen les persones grans, com l'àmbit familiar, els centres sociosanitaris i residencials, entre altres institucions, a causa que, segons les dades de l'ONU, una de cada sis persones grans de 60 anys van patir algun tipus d'abús en les seves comunitats el darrer any, segons ha informat l'ONG.

En aquest sentit, la campanya tracta de visibilizar comportaments, situacions i missatges que es tenen amb les persones grans i que atempten contra la seva dignitat i drets. Entre aquestes pràctiques destaquen la infantilització, la sobreprotecció, la reducció de la seva autonomia, l'abandonament, la solitud i la projecció d'una imatge pejorativa de l'envelliment, entre altres aspectes.

Així, davant d'aquesta problemàtica, l'organització va iniciar fa tres anys el projecte 'Bon Tracte a les Persones Grans: Promoció del tracte adequat i protecció davant del maltractament', a través del qual el 2018 va atendre més de 3.500 persones a tot el país que van patir o es trobaven en risc de patir algun tipus de maltractament.