Actualitzat 22/10/2018 19:39

Creix un 2,72% l'ocupació en el Tercer Sector català en un any

El conseller Chakir el Homrani i el president de la Confederació Joan Segarra
LA CONFEDERACIÓ

Demanen un nou model de concertació amb entitats socials menys economicista

BARCELONA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

L'ocupació en les entitats i empreses socials de Catalunya ha crescut un 2,72% el 2017 respecte a l'any anterior, i ha arribat a 94.500 persones, una xifra que suposa un 10% més que el 2014, segons La Confederació Empresarial del Tercer Sector, que ha reclamat més inversió pública i un nou model de finançament per millorar la qualitat d'aquesta ocupació creixent.

Malgrat aquest augment sostingut en els últims quatre anys, encara no han recuperat els 100.000 llocs que hi havia el 2011, segons reflecteix l'Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector 2018, que han presentat aquest dilluns, han explicat en un comunicat.

Les entitats i empreses han vist positiu que hagi crescut la proporció de contractes indefinits fins a un 56%, encara que és inferior al 78% del mercat laboral català, mentre que han detectat que la contractació a temps complet és del 44% davant del 86% del mercat general, per la qual cosa té una alta parcialitat, que es troba en el 42% dels casos.

Es tracta d'un sector altament feminitzat, en el qual un 74% són dones, i té una bretxa de gènere del 3%, davant del 26% del mercat català.

En l'acte, el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha assumit el "repte majúscul de canviar el sistema, fugir de la visió únicament economicista que no té en compte la tornada social" i augmentar l'estabilitat en la contractació pública.

El titular de Treball i Assumptes Socials ha assegurat que estudiarà la proposta legislativa de la Confederació per a un model de concertació amb la iniciativa social sense ànim de lucre que exclogui els serveis socials i d'atenció a les persones de les lògiques de mercat que implica l'actual.

Les agrupacions del sector han defensat que evitaria l'actual "devaluació constant dels serveis" que generen els criteris econòmics, per exemple amb una mitjana de rebaixa dels pressupostos del 6,3% entre el preu inicialment previst i el que ofereix qui guanya el concurs, ha explicat el president de la Confederació, Joan Segarra.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés