Actualitzat 13/6/2020 18:12:39 +00:00 CET

Creen una plataforma digital de rehabilitació a distància que evita contagis de Covid-19

Plataforma 'ReHub' de rehabilitació digital
DYCARE SOLUTIONS

   Permet iniciar la recuperació amb fisioteràpia respiratòria i motora

   BARCELONA, 13 juny (EUROPA PRESS) -

   L'empresa DyCare Solutions ha creat la plataforma digital Rehab per a la rehabilitació a distància, que "permet preservar la salut dels pacients i redueix el risc de contagi de coronavirus del personal" sanitari.

   La ceo i confundadora de DyCare, Silvia Raga, també ha explicat a Europa Press que negocien amb hospitals catalans i asseguradores implantar aquest sistema.

   La companyia, que ja està present en alguns centres del sector privat, s'ha posat com a objectiu per enguany entrar en hospitals de referència a Espanya i tractar més de 8.000 pacients.

   Raga ha dit que la rehabilitació digital beneficia tant a pacients com a professionals perquè "dóna més autonomia a l'usuari i allibera la càrrega assistencial dels sanitaris".

   La pandèmia de coronavirus ha accelerat el llançament de la plataforma, que portava dos anys en desenvolupament emmarcada en l'aposta europea per la telemedicina: "Ens ha arribat tot de cop", comenta.

   De fet, la plataforma "ha millorat les seves mesures de distanciament social" arran de la pandèmia, que ha repercutit en un increment de l'ús de les videotrucades entre fisioterapeutes i pacients.

PERSONALITZACIÓ I SEGUIMENT

   Raga ha argumentat que la rehabilitació a distància té altres avantatges més enllà de la prevenció i la protecció de pacients i professionals, com "personalitzar el tractament i fer un diagnòstic i un seguiment constants".

   "El pacient se sent segur amb l'ús del sistema, ja que les opinions constants dels professionals contribueixen a una major tranquil·litat i confiança mútua", ha detallat.

   A més, augmenta "la motivació de l'usuari i la corresponsabilitat amb el tractament", perquè se sent més protagonista de la seva millora i de la seva evolució.

   Els exercicis es poden realitzar en qualsevol lloc i moment, la qual cosa "evita desplaçaments i despeses de temps i diners", ha precisat Raga.

DESPRÉS DEL COVID-19

   La plataforma digital "s'adapta al tractament de pacients que han sofert Covid-19" ja que permet iniciar la recuperació amb fisioteràpia respiratòria i motora.

   Raga ha destacat que el desenvolupament de ReHub s'emmarca en "la recerca de solucions per fer que el pacient sigui més autònom", així com la revolució que tracta d'iniciar Europa amb la telemedicina.

   La pandèmia afavoreix l'aparició d'una plataforma d'aquest tipus, ja que s'ha donat un canvi sobtat en la mentalitat de la gent respecte a les activitats telemàtiques.

   A més, Raga ha defensat un tractament mixt que alterni sessions a casa i sessions presencials, perquè no es pot prescindir dels professionals, que "estan encantats amb aquesta eina".

Contador