Publicat 15/10/2015 17:17

El CosmoCaixa consolida la "internacionalització" amb exposicions sobre evolució

Proposa "aprendre amb les mans" amb una didàctica innovadora

BARCELONA, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

El CosmoCaixa consolidarà la temporada 2015-2016 la seva "internacionalització" amb exposicions sobre l'origen de l'evolució i de la humanitat, així com amb les millors imatges de la naturalesa salvatge en diferents.

Ho ha anunciat aquest dijous la directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Durán; el director de l'Àrea d'Investigació i Coneixement de la Fundació Bancària La Caixa, Jordi Portabella, i el director del CosmoCaixa, Lluís Noguera, en una roda de premsa.

A la primera compareixença pública al capdavant de l'àrea d'Investigació i Coneixement, Portabella ha destacat que aquesta temporada suposa la "internacionalització" del centre amb exposicions en col·laboració amb el Centre d'Investigació Nuclear CERN, el Museu d'Història Natural de Londres i activitats amb l'Exploratorium de San Francisco.

L'experiència i la capacitat del museu, que l'any passat va acollir 740.000 visitants, permet la consolidació del museu que, si bé durant una època es va obstinar a despertar vocacions científiques --i segueix amb aquesta comesa--, ara busca impulsar nous aprenentatges creatius, ha destacat Durán.

Per aquesta raó, el museu comptarà a partir de Nadal amb un espai permanent que invitarà nens i adolescents a "pensar amb les mans" a través d'estructures tridimensionals que, mitjançant el mètode científic de prova-error i sense la monitorització d'un guia, intentarà despertar la creativitat del públic.

Com han explicat els representants, l'espai s'ha batejat amb el nom de 'Creactivity' i arriba amb el segell d'èxit de l'Exploratorium de San Francisco, però amb algunes modificacions per adaptar-lo al públic local.

Aquest "espai per deixar volar la creativitat", segons Durán, sorgeix de la reflexió de l'Agència Americana d'Educació, que ha detectat una pèrdua de la capacitat dels universitaris de resoldre problemes en 3D a causa de l'eclosió de les 'tablets'.

MÈTODE 'TINKERING'

"El mètode 'Tinkering' no invita a passar del digital al manual, sinó que no se'ns oblidi el fet que vivim en el món real i que la manipulació de formes i objectes amb les mans segueix sent important", ha assenyalat un representant de l'espai.

Una exposició amb temàtica complexa, però didàctica pensada i interactiva sobre el laboratori d'investigació en física de partícules més gran del món (CERN) serà l'encarregada d'inaugurar la temporada d'exposició del museu científic la setmana que ve.

Una de les apostes estrella de la temporada, en paraules de Durán, que es podrà visitar entre el març i el gener és l'exposició 'Bressol de la humanitat', que mostra 200 peces úniques trobades en jaciments del nord de Tanzània, amb la col·laboració del Museu d'Arqueologia Regional de Madrid i el Museu de l'Evolució Humana de Burgos, punters en la matèria.

LA VARIETAT I BELLESA DEL PLANETA

L'aposta més visual, però també destacada a nivell narratiu és l'exposició 'Wildlife photographer of the year 2015', que ha arribat del Museu d'Història Natural de Londres per mostrar les "millors fotografies de naturalesa de l'any" i reflectir la varietat i la bellesa de la vida del Planeta.

En paraules de Portabella, es tracta d'una temporada "rica i plural" que vol estimular la visita del museu més d'un cop l'any, ha afegit el director del CosmoCaixa, i Durán ha subratllat que el museu vol ser aparador del millor que es fa al món.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés