Actualitzat 10/6/2020 13:17:54 +00:00 CET

Torra demana "prendre totes les mesures" davant l'emergència social

El president Quim Torra, en una visita a la Llar Pere Barnés d'Arrels
RUBÉN MORENO/GOVERN

BARCELONA, 10 juny (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha alertat aquest dimecres de la necessitat de "prendre totes les mesures per evitar que l'emergència social sigui encara més greu", i ha insistit a reclamar al Govern central 15.000 milions d'euros per afrontar l'impacte de la covid-19 a Catalunya.

En una visita a la Llar Pere Barnes de la Fundació Arrels, a Barcelona, ha afirmat: "Hem de fer una política social amb una inversió com mai s'ha fet en la història".

Torra ha insistit que cal que les administracions "moguin tots els recursos que tinguin disponibles" per fer front a la crisi.

"Seguim sense entendre com el Govern central no pren decisions que ens ajudaran a salvar llocs de treball i a fer polítiques socials", ha subratllat, després de tornar a exigir a l'Estat 15.000 milions d'euros.

"Quan la ministra --en referència a la portaveu i ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero-- deia que ens queixem de reclamar els recursos, que sàpiga que ens queixarem cada dia i cada hora per reclamar els recursos que el país necessita per poder fer aquestes polítiques de recuperació econòmica i protecció social", ha assegurat.

Torra ha remarcat que cal centrar-se en el Pla de recuperació econòmica i mirar de "salvar tots els llocs de treball possibles", però també focalitzar-se en el Pla d'emergència social, en el qual ha dit que treballa el Govern .

"Tots els esforços i tots els recursos han d'anar en les dues direccions", ha assenyalat, perquè ha recordat que després de l'emergència sanitària i econòmica hi ha una emergència social.

Torra ha visitat la Llar Pere Barnes, que forma part del projecte d'Arrels destinat a proporcionar recursos residencials de mitjana i llarga durada a persones sense llar afectades, físicament i anímicament, per viure al carrer.

Des del començament de la pandèmia, s'han habilitat un total de 620 places d'emergència per a persones sense llar, però encara n'hi ha més de 1.200 que pernocten al carrer.

El president de la Generalitat ha agraït la feina que han fet les entitats socials durant aquests mesos i ha lloat "actituds exemplars" com la de la Llar Pere Barnes, que va tancar el centre amb tota la gent que s'allotjava per evitar contagis.

Contador