Publicat 13/5/2020 13:45:21 +02:00CET

Coronavirus.- El Síndic de Greuges analitza el desenvolupament de la preinscripció en confinament

Rep "algunes queixes" sobre el repartiment de dispositius electrònics per a la docència online

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici per conèixer com es desenvolupa el procés de preinscripció escolar a Catalunya, que s'inicia aquest dimecres de forma telemàtica en situació de confinament per Covid-19, i comprovar que el procés es desenvolupa amb respecte als drets als alumnats i les famílies.

En un comunicat, ha afirmat que el Pacte contra la segregació escolar a Catalunya, promogut per la institució, contenia la mesura d'impulsar la tramitació telemàtica, que assenyala que permet "guanyar en transparència i igualtat" en l'accés a l'oferta escolar, una de les queixes principals que rep la institució sobre el procés d'admissió per part de les famílies.

El Síndic de Greuges vol conèixer si el comportament de la demanda ha estat similar a altres anys i si totes les famílies poden presentar adequadament la sol·licitud, també les socialment menys afavorides.

Ha recordat a la Conselleria d'Educació de la Generalitat que els centres educatius han d'evitar publicar a les seves webs la seva composició social, per no contribuir a reproduir la segregació escolar.

El Síndic de Greuges, respecte a l'últim trimestre d'aquest curs amb docència telemàtica, ha posat en valor la "diligència" d'Educació en la tramitació de les targetes moneder per transferir a les famílies els imports de les beques de menjador escolar després del tancament dels centres.

No obstant això, ha dit que ha rebut "algunes queixes" relacionades amb les manques en la cobertura de la distribució de dispositius electrònics i connectivitat entre l'alumnat socialment desfavorit i la falta de celeritat en l'enviament.

"Transcorregudes algunes setmanes des que es va reprendre telemàticament el curs, nombrosos alumnes encara no tenen dispositius electrònics per seguir l'activitat lectiva a distància", ha informat el Síndic de Greuges.

La institució també ha demanat que es garanteixi que no s'incrementarà la repetició de curs, davant el caràcter del tercer trimestre i la impossibilitat de poder desenvolupar el currículum inicialment previst.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Lleida demana al Govern que traslladi a Sánchez la seva petició de regularitzar a persones sense papers

 3. 3

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- El 83% de les residències de Girona no tenen casos confirmats ni sospitosos

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants