Publicat 28/5/2020 23:03:54 +02:00CET

Coronavirus.- Sanitat veu controlat el brot de Lleida i no preveu que retrocedeixi a fase 0

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, durant la roda de premsa de Sanitat per anunciar què territoris avancen en la desescalada a 15 de maig de 2020
Moncloa

MADRID, 28 maig (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Sanitat considera controlats els brots de contagis per coronavirus a Lleida i Ceuta de manera que, si tot segueix així, no preveu que hagin de retrocedir a la fase 0, ha assenyalat el titular del departament, Salvador Illa, en roda de premsa.

Acompanyat del doctor Fernando Simón, Illa ha elogiat la capacitat de reacció dels responsables de salut pública tant de Lleida com de Ceuta, la qual cosa contribueix, ha puntualitzat Simón, al fet que cada vegada es tingui més confiança en els sistemes de detecció precoç.

En tots dos casos, els brots estan associats a la celebració de festes a les quals van acudir persones amb símptomes o que havien de romandre aïllades després d'haver estat en contacte amb infectats.

A més dels brots coneguts també a Conca i Totana (Múrcia), Simón ha explicat que en setmanes anteriors va haver-hi entre sis i vuit brots que, en principi, han verificat que no suposaven risc de transmissió comunitària.

Ara bé, ha admès que "pot haver-hi algun cas asimptomàtic" que no s'hagi pogut detectar, per la qual cosa ha cridat a mantenir una "vigilància molt estricta" per part dels serveis de salut.