Publicat 18/3/2020 19:10:10 +01:00CET

Coronavirus.- Sanitat treballa en un protocol per minimitzar els riscos de contagi a residències

(I-D) El DAO de la Policia, José Ángel González; el DAO de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña; el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón; i el general de l'Exèrcit de l'Aire Miguel Ángel Villarroya
MONCLOA

MADRID, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Sanitat està treballant en un protocol per reduir els riscos de contagi associats a les residències, a les quals es proveirà dels mecanismes necessaris per a això, segons ha explicat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en la roda de premsa posterior a la reunió del Comitè de Gestió Tècnica del coronavirus. Fonts governamentals han assenyalat a Europa Press que esperen que aquest pla estigui llest el dijous.

Periodistes han preguntat a Simón per situacions com la viscuda en una residència de majors de Madrid, on es va produir un contagi massiu de Covid-19. En aquest sentit, el doctor ha reconegut que l'entrada d'una epidèmia en una residència d'ancians té "un major impacte" perquè es tracta de persones que són grup de risc i, com a tal, han de tenir una protecció especial.

És per això, segons ha indicat, que Sanitat treballa per donar a aquests centres els mecanismes necessaris per minimitzar el més possible els riscos als quals s'exposa aquest grup de vulnerabilitat. El pla es realitza en coordinació amb la vicepresidència d'Afers Socials, segons han assenyalat les mateixes fonts.

En la roda de premsa, Simón ha apuntat que el cas de la residència de Madrid, així com uns altres que també s'han registrat en altres comunitats autònomes, posa en relleu la necessitat de "protegir als majors" en aquesta epidèmia. "Fa setmanes ja ho demanàvem, ara ho fem amb major intensitat i raó", ha declarat.