Publicat 11/5/2020 12:25:24 +02:00CET

Coronavirus.- La salut mental del 46% d'espanyols està en risc per la pandèmia segons un estudi

Una voluntària de l'ONG Proactiva Open Arms entrega a una dona material sanitari en plena crisi del Covid-19. A Barcelona, Catalunya, (Espanya), a 8 de maig de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

Un estudi internacional, liderat per la consultora Open Evidence --vinculada a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)-- revela que la salut mental d'un 46% dels espanyols està en risc per la crisi del coronavirus i que 6 de cada 10 espanyols s'han sentit en algun moment tristos, deprimits o desesperats pel futur, ha informat la UOC aquest dilluns en un comunicat.

La investigació, en la qual han col·laborat investigadors de la Universitat de Milà, l'Universitat de Trento, l'Universitat de Glasgow, l'Universitat de Tillburg i l'Universitat Nacional de Colòmbia, mostra que gairebé un 60% de la població a Espanya necessita que "el Govern central no se centri solament a prevenir el contagi, sinó també a evitar una important crisi econòmica".

El projecte ha constat de tres enquestes a 10.551 ciutadans d'Espanya, Itàlia i l'el Regne Unit distribuïdes en tres setmanes consecutives, entre el 24 d'abril i el 17 de maig, i té com a objectiu "avaluar els canvis de comportament de la població vinculats a l'estrès i al trauma en el marc de la pandèmia i analitzar l'opinió dels ciutadans sobre la comunicació i la resposta que està donant el govern davant la crisi sanitària".

Contador