Publicat 13/8/2020 16:16:47 +02:00CET

Coronavirus.- Salut farà 400 PCR diàries als barris de Torre Baró i el Besòs de Barcelona

Material disposat per realitzar PCR de diagnòstic de Covid-19.
EDUARDO SANZ/EUROPA PRESS

Es faran el dissabte i el diumenge a Torre Baró i del dilluns 17 a dimecres 19 al Besòs-Maresme

BARCELONA, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat farà 400 proves PCR diàries als barris de Torre Baró, aquest dissabte i diumenge, i al Besòs-Maresme, entre dilluns que ve i el dimecres, per detectar casos de Covid-19, han informat en sengles comunicats la conselleria el departament i l'Ajuntament de Barcelona.

A Torre Baró, el cribatge massiu es farà a totes les persones del barri, sense restricció d'edat, amb la condició que no estiguin malaltes, i tindrà lloc al Casal del Barri de 9.00 hores a 19.00 hores.

Al Besós-Maresme, es realitzarà en una àrea sanitària mòbil, que s'instal·larà al carrer d'Alfons el Magnànim, entre els carrers Jaume Huguet i Cristófol de Moura, també de 9.00 a 19.00 hores.

En aquest cas, les proves es faran a tots els veïns que visquin a la zona compresa entre els carrers de Jaume Huguet, Rambla Prim, Llull i Ramon de Penyafort, on s'estan detectant més casos.

En les últimes setmanes s'ha detectat una alta freqüència de casos de Covid-19 en aquests barris: la incidència per 100.000 habitants dels últims 14 dies (entre el 28 de juliol al 10 d'agost) ha estat de 510 a Torre Baró i 467 al Besòs-Maresme, mentre que a tota Barcelona ha estat de 174.

Salut va activar la setmana passada els cribatges massius per detectar casos de Covid-19 amb proves PCR en persones asimptomàtiques i trencar les cadenes de transmissió del virus, que de moment s'han realitzat a Ripollet, Sabadell, Terrassa --la setmana passada--, i Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet aquesta setmana.