Publicat 4/6/2020 12:01:07 +02:00CET

Coronavirus.- Una residència de Reus (Tarragona) registra un brot amb 19 casos positius

Prova diagnòstica de coronavirus (Arxiu)
Ricardo Rubio - Europa Press

TARRAGONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha identificat 19 casos positius de coronavirus al centre sociosanitari Monterols de Reus (Tarragona), que gestiona el Grup Pere Mata, han explicat fonts del departament a Europa Press.

Del total d'afectats, 17 són residents i dos són treballadors del centre, que han estat confirmats amb la prova PCR de diagnòstic en el marc s'una sessió de cribaje i control de la pandèmia en les residències.

El centre té dos espais diferenciats, un de lliure de Covid-19 i un altre que no, en el qual s'han aïllat als 17 usuaris que han donat positiu, mentre que els dos treballadors estan en aïllament als seus domicilis.

Tots els casos de Monterols són lleus i, respecte a la simptomatologia, onze són asintomàtics i vuit mostren símptomes.

Fonts del departament han assegurat que el brot del centre "està controlat, que les deteccions s'han fet a temps i que s'està fent bé".

En el marc del Pla de desescalada per a residències i centres sociosanitaris, aquest divendres està prevista una visita de professionals de Salut Pública de la Generalitat a Monterols per fer un seguiment dels usuaris i analitzar la seva evolució.