Publicat 26/6/2020 21:06:57 +02:00CET

Coronavirus.- Rep l'alta hospitalària l'últim pacient de Covid-19 a Andorra

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 26 juny (EUROPA PRESS) -

L'últim pacient de Covid-19 a Andorra, ingressat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, ha rebut l'alta hospitalària aquest divendres, segons ha informat el Govern a la premsa, valorant el fet com una "bona notícia".

Altres dues persones han rebut l'alta mèdica des de dimecres passat, amb el que els casos d'infecció de coronavirus actius al país es limiten a quatre, segons les dades presentades aquest divendres; dos d'ells són professionals sanitaris.

En total s'han diagnosticat 855 contagis per Covid-19 a Andorra des que es va iniciar l'emergència sanitària, dels quals 799 han superat ja la malaltia, i s'han registrat 52 defuncions amb infecció de coronavirus.

L'últim nou contagi es va diagnosticar dijous passat 18 de juny gràcies a un dels cribratges periòdics, en aquest cas als centres escolars del país.

L'última defunció es va registrar dos dies abans, el 16 de juny; es tractava d'una persona de 95 anys que portava setmanes ingressat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Aquesta defunció es va produir després de tot un mes sense que es registrés cap decés amb Covid-19, ja que les anteriors s'havien produït el 16 de maig.

A Andorra es va confirmar el primer positiu per coronavirus el 2 de març, el cas un jove que va rebre l'alta el dia 8 de març; a la fi de la setmana següent es tancaven les escoles i es donava per acabada la temporada d'hivern amb el tancament de les pistes d'esquí, així com de Caldea.

Els primers casos positius s'aïllaven al mateix hospital, encara que anessin amb infeccions lleus --al cap d'uns dies ja es va decidir que aquests casos passessin l'aïllament al domicili--, i des de llavors sempre hi ha hagut algun pacient amb Covid-19 ingressat.