Publicat 20/7/2020 20:31:27 +02:00CET

Coronavirus.- El Procicat anuncia els criteris per dur a terme activitats culturals davant rebrots

BARCELONA, 20 jul. (EUROPA PRESS) -

El Procicat ha aprovat aquest dilluns els procediments i criteris per a la realització d'activitats culturals amb caràcter d'excepcionalitat, pels quals s'adopten unes mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció de rebrots de Covid-19.

Segons un comunicat del Govern, per aconseguir l'autorització del Procicat que faci possible aquest desenvolupament excepcional d'activitats culturals --tant en recintes tancats com en espais a l'aire lliure-- és necessari que aquestes hagin estat "prèviament valorades i validades pels ajuntaments".

L'objectiu és assegurar que es compleixen els objectius descrits i que es porten a terme en les condicions de seguretat "que es prescriuen en els plans sectorials que els hi són aplicables, i que han estat aprovats pel Procicat", asseguren en el comunicat.

A més, segons informa el Procicat, una vegada s'ha obtingut la validació municipal, el propi ajuntament ha de tramitar la sol·licitud al Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT).

Entre les mesures de compliment per als equipaments i activitats culturals destaca la capacitat de les iniciatives per establir la traçabilitat dels contactes, l'ús obligatori de la mascareta, el manteniment de la distància física interpersonal de seguretat, o la garantia de neteja, desinfecció i ventilació dels espais.

També se'ls demana la "disposició per flexibilitzar les condicions de capacitat màxima dels establiments", en el cas que les autoritats sanitàries requereixin condicions més restrictives en aquests espais per contenir els rebrots.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Mor un conductor en xocar amb un camió a l'autovia A-2 a Lleida

 2. 2

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 3. 3

  Dimiteix el Govern del Líban després de les explosions al port de Beirut

 4. 4

  Unes 50 persones es concentren a Salou (Tarragona) per recordar la mort d'un manter el 2015

 5. 5

  Coronavirus.- El Govern de Colau assegura que la corba de contagis a Barcelona "s'està aplanant"